Bergen

Bergen is een Waalse stad in Bergen en de hoofdstad van de provincie Henegouwen. Net als andere steden heeft ook Bergen een eigen Grote Markt. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de Sint-Waltrudiskerk, de Belforttoren, het Spaanse huis en het voormalige weeshuis.

Informatie over Bergen

Beste foto's & tips van Bergen

'440273' door EvanderHel '440273' door EvanderHel

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Stukske muziek

EvanderHel

Lieve mensen, ik heb het lichtknopje in de schatkamer gevonden :-) Voor wie het nu niet meer snapt en denkt wat zit ze weer uit haar nek te zwetsen, zie mijn vorige foto. We kijken hier via het orgel naar het dak van de kerk in Mons. Rond 1780 is dit muzikale stuk gemaakt en na vele omzwervingen en restauraties, speelde het pas in 1875 echt goed. Echter, tussen 1920 en 1930 zou een onhandige modernisering het oude orgel verprutsen en pas na 1952, onder de kundigheid van Maurice Delmotte die de restauratie op zich nam, is het één van de best klinkende orgels uit de provincie.

'439925' door TravelGoom '439925' door TravelGoom

BelgiëBergen

BelgiëBergen

St. Joris en de Draak

TravelGoom

Tijdens het jaarlijkse Doudou-festival in Mons (Bergen) brengt de gouden koets het schrijn van de Sint Waltrudiskerk naar het stadshuis. De koets staat de rest van het jaar in de enorme kerk opgesteld en is vrij te bezichtigen. Tijdens het festival vecht St. Joris tegen de draak.

'440251' door EvanderHel '440251' door EvanderHel

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Schatkamer

EvanderHel

In de plaats Mons (Bergen) staat een adembenemend grote en indrukwekkende kerk. Haar naam: de Collegiale kerk van de Heilige Waldetrude. Religieus goud- en zilversmeedwerk uit de 12e tot 19e eeuw, oude schilderijen, beeldhouwwerken, hoge raampartijen met prachtig glas in lood erin verwerkt. Hier kun je lange tijd ronddwalen, je klein voelen en je verliezen in de gotische stijl, het gefilterde licht laten spelen met dit monument. Deze schatkamer is vrij toegankelijk, iedere dag staan haar deuren voor je open.

Laat kaart zien