Belgische Ardennen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moeflon moeder met kind

Belgische Ardennen,
België


De moeflon is het kleinste wilde schaap, momenteel nog in het wild terug te vinden in Corsica, Sardinië en Spanje. In de Belgische Ardennen werd er een soort ingevoerd voor de jacht. Er leven nog enkele wilde troepen in de regio van de Semois.

De moeflon leeft in troepen in het woud aan de woudranden. De oude dieren leven in afgezonderde kleine groepen. Hun vacht is rosbruin. Het mannetje, de ram, heeft een lange witte plek op de flanken en op het achterste deel. Hij draagt lange gebogen horens die erg gekruld zijn. De moeflon voedt zich met gras, mos, boomknoppen, schors en fruit.

Het wijfjesschaap zet, na 5 maanden draagtijd, één soms twee lammetjes op de wereld, die meestal eind maart, tot begin mei worden geboren. In de bronsttijd leveren de mannetjes hevige, maar nooit dodelijke gevechten door elkaar met de horens te bekampen.

Deze moeder en kind lopen met hun troep vrij rond op de 200 hectaren van het Domein van de Grotten van Han, samen met een twintigtal andere wilde dieren. Een perfecte plek voor een Europese safari.

info: www.grotte-de-han.be