Dit is waarom je editie 69 in huis móét hebben image
Lkoedam

Dit is waarom je editie 69 in huis móét hebben

Columbus-editie 69 is uit! In deze editie leggen we uit waarom we onze slogan hebben vervangen door ‘De mooiste reizen buiten de gebaande paden’. Daarnaast trekken we door het Surinaamse binnenland, laten we ons in de watten leggen op het Canadese Vancouver Island, varen we naar Vuurland aan het einde van de wereld en steken we bij Maastricht de grens over om te kijken wat er in de voormalige industriestad Luik allemaal loos is.



Deze waaghalzen steken Groenland over. Te voet ... (Foto: Erik Boomer)



Duurzaam reisplezier



Omdat steeds meer mensen kunnen en gaan reizen, wordt duurzaam toerisme steeds belangrijker. We hebben er zelfs onze welbekende ‘Ontdek de wereld buiten de gebaande paden’-slogan voor op de schop gegooid. Ons nieuwe, frisse credo luidt: ‘De mooiste reizen weg van de massa’, omdat we dat iets beter bij deze tijd vinden passen. Het heeft uiteraard betrekking op mensen die het – net als wij – belangrijk én heerlijk vinden om buiten de gebaande paden te reizen. En om écht de ziel van een bestemming bloot te leggen. Daarom staat deze editie in het teken van duurzame reisavonturen, veelal in de natuur.





Ruim 90% van het Surinaamse landoppervlak bestaat uit bos (Foto: Columbus Travel © Tim Bilman)



Suriname



Columbus-reporters Tom Aussems en Tim Bilman nemen afscheid zodra ze de korjaal over de Tapawatra Dam hebben gesleept. Afscheid van de bewoonde wereld. Want op enkele uitzonderingen na liggen er voorbij dit punt, waar de Gran Rio zich afsplitst van de populaire Boven-Surinamerivier, géén dorpjes, géén accommodaties en géén medische posten meer. The point of no return dus. Wat er ook gebeurt, omkeren is voor het duo geen optie.





Onze reporters maken een vliegende start op Vancouver Island (Foto: Columbus Travel © Malou van Breevoort)



Vancouver Island, Canada



Into the wild. Columbus-reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort dringen op het Canadese Vancouver Island door tot Nimmo Bay, een verborgen wildernis die normaliter alleen voor de rijken der aarden toegankelijk is.





Zo ziet het einde van de wereld eruit (Foto: Columbus Travel © Erik Joosten)



Patagonië, Chili



Toen wij Columbus-reporter Erik Joosten opbelden en hem vroegen of hij mee wilde op een expeditieboot die de enige vergunning heeft om naar het einde van de wereld te varen, was zijn antwoord logischerwijs: ‘Eh, jááá!’ Zijn plan: in vijf dagen rond de fjorden en gletsjers van Vuurland navigeren, het zuidelijkste stukje van Patagonië, dat op zijn beurt het zuidelijkste stukje van Zuid-Amerika is. Een wereld van extremen die nog maar weinig reizigers hebben ervaren, maar die verrassend toegankelijk blijkt.





Luik groeide in rap tempo uit tot dé nieuwe stadsparel van België (Foto: Columbus Travel © Elke Berens)



Luik, België



Toen Columbus-reporter Tom Aussems jong was, sleepte zijn moeder hem regelmatig mee naar Luik. Om te struinen over de antiekmarktjes en warme chocomel te drinken in de gezellige cafeetjes. In het zwaar vervuilde centrum hing toen nog een dikke laag smog. Hij had dan ook nooit kunnen voorspellen dat deze Waalse industriestad zou uitgroeien tot dé nieuwe stadsparel van België. Samen met Columbus-reporter Elke Berens orkestreerde hij er zijn eigen Luikse vijfluik, bestaande uit leuke adresjes om te eten, drinken, shoppen, cultuur te snuiven en actief te doen.



Editie 69 is verkrijgbaar in onze webshop.