België Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Duizenden lege koffers

Gepubliceerd: 08 sep 2008
1

Ruim duizend koffers zijn zoek op de luchthaven van Brussel. Waarschijnlijk zijn ze gestolen of leeggeroofd tijdens de staking van bagagepersoneel in augustus.

Staking bagagepersoneel
In augustus staakten werknemers van de twee bagagebedrijven op de luchthaven Zaventem in Brussel met de eis om de werkdruk te verlagen. De staking leidde tot veel geannuleerde en vertraagde vluchten en een kofferberg met meer dan 20.000 stuks bagage. De berg is inmiddels weggewerkt en het blijkt dat er nu nog meer dan duizend koffers onvindbaar zijn.

Gestolen of leeggeroofd
Het is niet duidelijk of deze koffers nog boven water komen, mogelijk zijn ze in de chaos tijdens de staking gestolen of leeggeroofd.

“Het is niet onze verantwoordelijkheid??
Consumentenorganisatie Dolor werkt nu aan een rechtzaak om schadevergoeding te eisen voor de gedupeerde passagiers, per stuk bagage zou dit neerkomen op zo’n 1800 euro.
De bagagebedrijven zeggen vooralsnog niet verantwoordelijk te zijn voor de schade.
In de Vlaamse krant ‘De Standaard’ verklaart bagagebedrijf Aviapartner: “Het is niet onze verantwoordelijkheid dat sommige koffers zijn leeggeplunderd. Dat heeft niets te maken met de staking. Wij zijn alleen tussenpersoon voor luchtvaartmaatschappij en passagier en niet meer dan dat.??

Ook wel eens koffers kwijtgeraakt?
Ben je ook wel eens koffers kwijtgeraakt? Waar was dit en hoe is dit uiteindelijk opgelost? Laat je medereizigers weten wat je het beste kunt doen als je je koffers kwijt bent!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer België artikelen
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Gratis parkeren op Schiphol regel je zo!

24 aug 2017, Baal jij ook altijd zo als je na je landing op Schiphol of Eindhoven Airport flink wat duiten neer moet leggen voor de parkeerkosten van je auto? Dan word jij vast héél blij van deze slimme oplossing, waar je nota bene ook nog eens geld aan kan ...

1
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Zij zijn wel verantwoordelijk om de diensten uit te voeren, zodat de spullen niet gestolen kúnnen worden. Lijkt mij dus gewoon onder verantwoordelijkheid vallen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.