Duizenden lege koffers image
PatrickF

Duizenden lege koffers

Ruim duizend koffers zijn zoek op de luchthaven van Brussel. Waarschijnlijk zijn ze gestolen of leeggeroofd tijdens de staking van bagagepersoneel in augustus.

Staking bagagepersoneel
In augustus staakten werknemers van de twee bagagebedrijven op de luchthaven Zaventem in Brussel met de eis om de werkdruk te verlagen. De staking leidde tot veel geannuleerde en vertraagde vluchten en een kofferberg met meer dan 20.000 stuks bagage. De berg is inmiddels weggewerkt en het blijkt dat er nu nog meer dan duizend koffers onvindbaar zijn.

Gestolen of leeggeroofd
Het is niet duidelijk of deze koffers nog boven water komen, mogelijk zijn ze in de chaos tijdens de staking gestolen of leeggeroofd.

“Het is niet onze verantwoordelijkheid??
Consumentenorganisatie Dolor werkt nu aan een rechtzaak om schadevergoeding te eisen voor de gedupeerde passagiers, per stuk bagage zou dit neerkomen op zo’n 1800 euro.
De bagagebedrijven zeggen vooralsnog niet verantwoordelijk te zijn voor de schade.
In de Vlaamse krant ‘De Standaard’ verklaart bagagebedrijf Aviapartner: “Het is niet onze verantwoordelijkheid dat sommige koffers zijn leeggeplunderd. Dat heeft niets te maken met de staking. Wij zijn alleen tussenpersoon voor luchtvaartmaatschappij en passagier en niet meer dan dat.??

Ook wel eens koffers kwijtgeraakt?
Ben je ook wel eens koffers kwijtgeraakt? Waar was dit en hoe is dit uiteindelijk opgelost? Laat je medereizigers weten wat je het beste kunt doen als je je koffers kwijt bent!