Antwerpen foto's & tips

Ccentraal Station

Ccentraal Station (gemaakt in Antwerpen)
Door: scubasheila
Het schitterende centraal station van Antwerpen was van 1873 tot begin 2007 een kopstation (een station waar treinen moeten keren). De architect liet zich inspireren door o.a. het Pantheon in Rome. In het midden van de 20e eeuw verkeerde het station in zeer slechte staat. Door het de status van monument te geven in 1975, kon een afbraak worden tegen gehouden. Maar pas in 1985 kwam men tot restauratiewerk.

In 2007 kreeg het station 3 niveaus en 14 perronsporen erbij. Tegenwoordig kunnen treinen doorrijden en is de naam kopstation verleden tijd.

Info over deze foto met tip

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antwerpen inspiratie

De tijd staat even stil op het station van Antwerpen. Tenminste voor één meneer dan want de rest van de mensen heeft haast zoals het op een station hoort.

>>

Vooraf had ik me er een iets andere voorstelling van gemaakt: het Begijnhof in Antwerpen. Voor onze begrippen is het vrij grootschalig, bijna eerder een wijk...

>>

Het station ligt aan het Koningin Astridplein. Het werd gebouwd 1899 en 1905. Het heeft een Electische stijl waarbij verschillende stijlen uit vroegere perio...

>>

1 reacties bij foto met tip "Ccentraal Station"

ronniedankelman

Door: ronniedankelman • Geplaatst op

goede info en erg leuke foto!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.