Antwerpen reisblogs

Een eerste indruk

Marjella was er (tot 04 nov 2012) Gepost op 06 nov 122 reacties

Een eerste indruk, het kan je maken en breken. Hoe vaak hebben we het gehad dat het een prachtige dag was en je heerlijk in een stad rondgelopen hebt. De kans dat je dan aan iemand verteld dat het een prachtige stad of land is, is heel groot. Aan de andere kant, hoe groot is de kans dat je dit aan je vrienden verteld als het regende en je niet echt een superdag hebt gehad?

Een eerste indruk is heel belangrijk, ga je er na vandaag nog een keer heen of ga je dan toch liever naar een andere stad of land? Hoe groot is de kans dat je er nog eens heen zal gaan als je rottig behandelt bent door de inwoners, hoe groot is de kans dat je er nog een heen zal gaan als het vuilnis nog buiten stond en het stonk op straat.
Die eerste indruk kan ook goed zijn, hoe groot is de kans dat je nog eens zal gaan als het zonnig was en de inwoners je graag de weg uitlegden, waarschijnlijk groter dan bij een slechte eerste indruk.

Een eerste indruk kun je niet meer veranderen, die eerste indruk zal altijd blijven bestaan, vaak blijft een slechte eerste indruk langer bij ons hangen als een goede eerste indruk.

Tja, mijn eerste indruk van Antwerpen.. ik zou liegen als ik zeg dat ik nog geheel objectief kan kijken naar Antwerpen. Na de ReisReporterdag op 4 november is mijn indruk toch ietwat naar de minder positieve kant gegaan.
Als je eenmaal in een negatieve spiraal zit, dan zie je werkelijk over negatieve dingen en is het heel moeilijk om iets goeds te vinden.
Op station Roosendaal begon de ellende al, 3 treinen waren gecancelled waardoor Davied en ik te laat aan zouden komen in Antwerpen. De trein die uiteindelijk wel ging na anderhalf uur wachten was zo vol dat er mensen moesten uitstappen voordat de trein überhaupt kon gaan rijden. Er werd vriendelijk doch dringend gevraagd aan de mensen die geen haast hadden om uit te stappen. Werkelijk? Iedereen heeft anderhalf uur moeten wachten om überhaupt met de trein te kunnen en dan moet je nog uitstappen ook? Echt niet!!

Aangekomen in Antwerpen werd de indruk niet veel beter, het regende en we moesten heel hard lopen om nog zo min mogelijk te laat te zijn, we liepen door allerlei straatjes met dicht getimmerde clubs.
De ReisReportdag zelf was heel gezellig, mooie en interessante presentatie gehoord, veel kunnen praten met medereizigers en natuurlijk veel tips gekregen! Appeltaart kunnen eten to ik geen pap meer kon zeggen, vanaf de tafel waar ik zat kreeg ik een ietwat subtiele hint elke keer dat taart nummer 4 heel lekker was. Helaas viel deze niet in de prijzen.

Rond een uur of 18.00 gingen Davied en ik weer richting het station, gedag gezegd tegen alle mensen die we hebben leren kennen en mee gepraat hebben.
Voordat we weer met de trein gingen wilden we nog de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal zien. Om weer even terug te komen op een eerste indruk, we liepen door allerlei vage straatjes heen met groepjes jongeren die er niet helemaal fris uitzagen en die dichtgetimmerde clubs van vanmiddag waren nu opeens springlevend..

Bij de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal waren muziekanten aan het spelen en maakten gebruik van de prachtige akoestiek van de ingang van de Kathedraal. We hebben een tijdje staan luisteren en waren toen wel toe aan een goed bakje patat!

Heb ik een goede eerste indruk gekregen van Antwerpen? Nee, mijn objectieve mening van het begin is toch wel aangetast door de mindere ervaringen. Is Antwerpen echt zo erg als ik net eigenlijk genoemd heb? Nee hoor, dat valt best mee, Antwerpen heeft een prachtig historisch centrum met mooie straatjes waarin je heerlijk kan verdwalen. Antwerpen heeft een prachtig centrum met allerlei verschillende delen waardoor het makkelijker is om bijvoorbeeld een Kathedraal te vinden.
En zo zullen er vast nog een heleboel meer positieve punten aan Antwerpen zijn, alleen heb ik ze nog niet allemaal kunnen zien.
Om terug te komen op mijn vraag aan het begin, hoe groot is de kans dat ik weer terug kom? Best wel groot denk ik, maar het liefst dan wel op een mooie zomerdag om lekker door het centrum te slenteren!

Marjella Positie 25873 (0 p.) Lid sinds 20-05-2012 Foto's en tips: 51 Blogs: 26 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dublin debakel
0 3
Gepost op 21 februari
Ierland Dublin
Maandthema stemmen
0 2
Gepost op 13 juni
Nederland Groningen
Alien in Rusland
0 16
Gepost op 23 mei
Rusland

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel goed beschreven hoe je je voelde.Ik ga ook zeker terug naar Antwerpen , maar niet naar de buurt van de RR locatie. Lastig rijden, weinig moois te zien in de omgeving, nat en somber.
In de zomer zien we elkaar dan wel weer!

Gidi

Door: Gidi • Geplaatst op

Een goed beschreven dilemma. Zoals met alles zijn er 2 kanten aan het verhaal. Komt de negatieve indruk door de stad zelf, of door de omstandigheden? Als de trein op tijd was geweest, en als je door het centrum naar de locatie was gelopen, dan was je indruk anders geweest. Terwijl de stad hetzelfde was gebleven. Die obscure clubs zijn er óók als jij ze niet ziet. En die kathedraal pronkt er dag en nacht, óók als het regent. Zoals je zelf al aangeeft is het een goede reden om nog eens terug te komen. De stad heeft zoveel gezichten, afhankelijk van de omstandigheden. Dat maakt het tot zo'n fascinerende plek.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.