Antwerpen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Antwerpen - Het plein: De Zuiderdokken

Gepubliceerd: 25 jul 2012
0

Cultuurminnende levensgenieters moeten naar Antwerpen. Of beter: naar de trendy wijk ‘Het Zuid’. En specifieker: naar de ‘Gedempte Zuiderdokken’. Op en rond dat plein gebeurt het allemaal: van lunch, borrel en diner tot exposities en spontane feestjes. Wij geven een hele adressenwaslijst – en lichten er een paar voor je uit.

Columbus Travel
Columbus Travel

      Tekst Chantal Tromp, Fotografie Olaf Hammelburg

De Zuider-Dokken Rocken

Dus je staat op de ‘Gedempte Zuiderdokken’. Maar waar te beginnen? Neem eerst eens rustig een kop koffie of een fijn Belgisch biertje in Bar Tabac (een begrip voor elke Antwerpenaar), L’Entrepot du Congo, Borghese, of op een van de gezellige terrassen van de Waalse Kaai of de Scheldekaai (aan het water) en overdenk daar je volgende bestemming in het Antwerpse. Een museum bijvoorbeeld. De drie belangrijkste van Antwerpen zijn: het Fotomuseum, het Koninklijk Museum van de Schone Kunsten en MUHKA (het Museum van de Hedendaagse Kunst Antwerpen). Maar rondom de Vlaamse en de Waalse Kaai barst het ook van de moderne galeries en exclusieve design- en interieurzaken. Antwerpen is een zeer visueel ingestelde stad. Dat blijkt ook wel uit de vele authentieke Art Nouveau-gevels en het stervormig stratenpatroon.

Wie van winkelen houdt, is in Antwerpen ook aan het goede adres. Clinic is dè winkel van de stad - dat wordt duidelijk zodra je binnen bent. Het is niet zomaar een shop, maar een ‘denim and stuff market’. Met de nadruk op ‘and stuff’: je vindt er zitzakken, lampen, kleding (Seven for all Mankind, Bikkembergs, Paul Smith), schoenen, tassen, cd’s, food & drinks. Boekenliefhebbers moeten absoluut naar Blomberg, waar ze hun ondertitel ‘More than a bookstore’ naleven: naast sophisticated boeken, zijn er bijvoorbeeld ook moleskine kantoorartikelen te koop. Dansgraag publiek, moet een bezoekje brengen aan de flamenco dansschool PeÑa al Andalus. Het witte gebouw waarin deze is gehuisvest, doet Spaans aan - en dat gevoel wordt alleen maar versterkt als je binnen bent. Soms hebben toevallige passanten er geluk, wanneer flamencodanseres Ana Ramón spontaan een showtje geeft.

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer België artikelen
Handige Tips
Gratis parkeren op Schiphol regel je zo!

24 aug 2017, Baal jij ook altijd zo als je na je landing op Schiphol of Eindhoven Airport flink wat duiten neer moet leggen voor de parkeerkosten van je auto? Dan word jij vast héél blij van deze slimme oplossing, waar je nota bene ook nog eens geld aan kan ...

1
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Privéjet voor Jan en alleman

25 nov 2009, Altijd ervan gedroomd om met een privévliegtuig te reizen, maar nog steeds niet de staatsloterij gewonnen? JetHopper schiet je te hulp.

3
Reisnieuws
Kerst in Antwerpen

25 dec 2008, Zin om er even tussenuit te gaan? Op tweede kerstdag zijn er vele leuke dingen te doen. Wil je er echt even helemaal uit zijn en toch niet te lang moeten reizen? Ga dan naar Antwerpen!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.