Dit zijn de beste pistes in Europa voor ervaren skiërs

Gepubliceerd: 29 jan 2020 0
Toe aan wat extra uitdaging op wintersport? Ga dan voor deze afdalingen, met een hellingspercentage tot 85 procent en een vrije val van 6 meter. Ook handige informatie voor als je niet zo goed bent op de lange latten …
Dit zijn de beste pistes in Europa voor ervaren skiërs

1. Bedwing Die Streif, Oostenrijk

Professionals hebben deze piste van 20 januari tot 26 januari 2020 voor zichzelf, als hier de wereldbekerwedstrijden plaatsvinden. Duizenden toeschouwers van over de hele wereld reizen af naar Kitzbühel om de beste skiërs van de wereld aan het werk te zien. Andere momenten neemt Red Bull hier promotievideo’s op, waarin geoefende skiërs met snelheden tot 140 km/h naar beneden razen. Met andere woorden: dit is the real deal.

Nog niet afgeschrikt? Ga dan zelf een poging wagen, want de beruchte, gevreesde en geroemde piste is - op die ene week na – toegankelijk. Na 160 meter heb je al een snelheid van 100 km/h, waardoor je tot 80 meter kan vliegen óver het steilste stuk met een hellingspercentage van 85 procent.

2. Angstaanjagende afdaling in Avoriaz, Frankrijk

Moeilijker en zwaarder dan Le mur Suisse (Zwitserse muur) gaat het niet worden. De bügelpiste is hier naar een nieuw niveau gebracht, met hobbels tot wel twee meter hoog. Daar komt nog bij dat deze piste enorm steil is (37 graden) en dat je vrijwel niet kunt zien wat je te wachten staat. De hobbels zijn zó hoog en de piste is zó steil, dat je de piste niet kunt zien. Alleen het eindpunt, 1,3 kilometer verderop, vormt de ultieme eindstreep.

3.  Hoogtevrees bij Harakiri, Oostenrijk

Piste 18, met de toepasselijke bijnaam Harakiri (daarover later meer), is de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk. Voordeel is dat ‘ie er keurig bijligt, nadeel is dat een eventuele valpartij niet meer te stoppen is en je honderden meters naar beneden glijdt. Adrenalinejunks kunnen een poging wagen vanuit het populaire Oostenrijkse skigebied Mayrhofen, maar think twice … Harakiri is namelijk het Japanse woord voor een rituele zelfmoord.

4. Olympische afdaling bij Olympiabakken, Noorwegen

Altijd al een Olympische afdaling willen pakken? De Olympiabakken, bij het dorpje Kvitfjell, maakte in 1994 deel uit van de Olympische Winterspelen. Dat was niet zonder reden. De afdaling vormt met 3,2 kilometer de langste piste in Noorwegen en is bij vlagen zeer steil: tot 64 procent.

5. Gas geven van een gletsjer bij La Grave, Frankrijk

Kan je geen genoeg krijgen van off-piste en zwarte afdalingen? Dan is La Grave in de Hautes-Alpes een match made in heaven. La Grave is niet één afdaling, maar een heel dorp en skigebied waar níémand naartoe gaat voor de twee enkele blauwe pistes die er zijn te vinden. Een kabelbaan brengt je naar de top van de La Meije-gletsjer op ruim 3 kilometer hoogte, vanwaar het grote avontuur kan beginnen. Afdalen is op verschillende manieren mogelijk, maar alle opties zijn stuk voor stuk off-piste, heel steil en staan vol met rotsen en spleten.

Ben je geen skiër? Lees dan hier hoe je toch pret in de sneeuw kunt hebben. Dit zijn de drie tofste wintersportactiviteiten >>

 

Heb jij een van deze afdalingen gemaakt? 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Columbus Travel Awards: dit zijn de winnaars van de Oscars van de reiswereld

Tijdens een feestelijke show op 18 februari in het Sir Adam Hotel te Amsterdam zijn de Columbus Travel Awards, de Oscars van de reiswereld, uitgereikt. De Awards zetten bijzondere reizigers en reisprestaties van het afgelopen jaar in het zonnetje. 

Tijdens een feestelijke show op 18 februari in het Sir Adam Hotel te Amsterdam zijn de Columbus Travel Awards, de Oscars van de reiswereld, uitgereikt...

Finse amateurfotografen ontdekken nieuw noorderlicht (en daar is een sprookjesachtige video van)

De droom van vele reizigers om een nieuw natuurfenomeen te ontdekken is werkelijkheid geworden in Finland. Amateurfotografen hebben samen met Finse wetenschappers een nieuwe variant van het noorderlicht ontdekt.

De droom van vele reizigers om een nieuw natuurfenomeen te ontdekken is werkelijkheid geworden in Finland. Amateurfotografen hebben samen met Finse we...

Onze Reisinfluencers van het Jaar: ‘Duurzaam reizen hoeft geen moeilijke en dure opgave te zijn’

Bij de Columbus Travel Awards op 18 januari maken we bekend wie dé Reisinfluencer van het Jaar is geworden. Wij spraken de genomineerden over duurzaam reizen, de schoonheid van Europa en Instagram back in the old days.

Bij de Columbus Travel Awards op 18 januari maken we bekend wie dé Reisinfluencer van het Jaar is geworden. Wij spraken de genomineerden over duurzaam...