Andorra foto's & tips

'407307' door jacomien '407307' door jacomien

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Zwart/wit

jacomien

Zwart/wit en grijs... Bepaald niet kleurrijk was het op dat moment dat we deze berg op en langs reden. Koud en guur bovendien. De kachel aan en laagjes zomerkleren in de auto. Maar zo mooi ondanks.....!

'256481' door nelita '256481' door nelita

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Andorra

nelita

Andorra is een belastingvrij paradijs. De hoofdstad Andorra la Vella wordt dan ook overspoeld door Spanjaarden die hier hun drank en sigaretten inslaan. Andorra zit niet bij de EU, dus officieel zou men bijna niets mee terug mogen nemen, maar aangezien deze kooplustigen een geweldige inkomstenbron vormen, wordt hier heel soepel mee omgegaan, zolang de auto maar niet door zijn vering gaat. Even buiten de bebouwde kom waan je je meteen weer in een echt hooggebergte. De rotsige bergen met hun steile wanden houden hier niet veel groen vast en ook de wind heeft hier grotendeels vrij spel. Hier vindt je vele karakteristieke dorpen waar de tijd lijkt te zijn stilgestaan. Het landje wordt ´s zomers vooral door wandelaars en bergbeklimmers en ´s winters door de wintersporters bezocht. (bron: Vuelta de Iberia). Scan 2003

'393119' door jacomien '393119' door jacomien

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Heel donker

jacomien

heel donkere wolken boven ons hoofd. Maar ook de blauwe lucht is alweer te zien dus het kan nooit lang duren. Een fikse regenbui en gelukkig was het weer over daarna. Na regen komt zonneschijn. Gaat het hier nu ook echt gebeuren?

'214051' door Ingeltje '214051' door Ingeltje

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Llac d'Engolasters

Ingeltje

Andorra staat vooral bekend als vakantieland voor de wintersport. Toch is Andorra ook in de zomermaanden zeer de moeite waard. Het landje bestaat bijna volledig uit groene heuvels en bergen. Deze foto is gemaakt toen we, tegen de avond aan, vanuit Andorra La Vella omhoog zijn gereden richting Escaldes-Engordany. De foto is gemaakt bij Llac d'Engolasters.

'519144' door jacomien '519144' door jacomien

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Wit en stil.

jacomien

We maken met de auto vanuit Spanje een mooie tocht door Andorra en de Pyreneeen richting Frankrijk, Het zou goed en mooi weer moeten zijn, de sneeuw hoort hier niet meer te liggen maar bibberend doen we op een hoge top warme kleren aan en stoppen bij dit uitzicht. De stoeltjes van het ski-gebied hangen er levenloos bij, wintersporters zijn er al lang niet meer maar de sneeuw is er nog steeds. Door de mist is het nog stiller dan het lijkt. Een bijzonder beeld voor de tijd van het jaar. ( mei 2013)

'363158' door DW '363158' door DW

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Andorra la Vella

DW

Op de foto is Andorra la Vella te zien; deze hoofdstad ligt in een dal tussen deze grote bergen. Het inwonersaantal betreft ruim 23.000 inwoners; ongeveer een derde van gehele bevolking van Andorra. Vanwege de ligging in de Pyreneeën is namelijk maar een heel klein deel (zo'n 2%) van het land bewoonbaar.

'248594' door Fransvdg '248594' door Fransvdg

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Superdom

Fransvdg

Het is al weer de nodige jaren geleden. Ik was in een Paasvakantie vanuit Barcelona naar Andorra gegaan. Daar was de winter nog volop zichtbaar. Dat zie je hier ook aan de lange ijspegels die aan de dakgootrand hangen. Tot mijn stomme verbazing besloot een van de bewoners om met een bezem wat grote pegels los te maken....het gevolg was dat die ver daaronder op straat kletterden. Gelukkig werd er niemand geraakt, maar zo'n actie in een winkelstraat vind ik echt SUPERDOM! Voor hetzelfde geld wordt er iemand op straat gespietst......

'407255' door jacomien '407255' door jacomien

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Ijs(koud)water

jacomien

Voorjaar in Andorra maar het was nog heel winters. Kou en sneeuw en ijzige wind. Het smeltwater kwam met grote hoeveelheden de bergen af kletteren. Hier hadden we ons iets anders van voorgesteld, maar desondanks toch een mooie ervaring.

'286344' door Fransvdg '286344' door Fransvdg

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Bevroren water

Fransvdg

IJspegels in de zon vind ik vaak schitterend glimmen en dus een foto waard. Deze foto heb ik gemaakt in Andorra la Vella, de hoofdstad van het mini-landje tussen Frankrijk en Spanje in. (Dit is een gescande dia.)

'207161' door simon1981 '207161' door simon1981

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Andorra

simon1981

Zeer mooi schouwspel bij het uitrijden van Andorra over de Pyrineeen. Boven in de bergen was het heerlijk aangenaam met 30 graden. Toen we door de bergen naar beneden reden de bewolking in ging de tempratuur rap terug naar zo'n 13 graden! Wij zijn onderweg geregeld gestopt om dit soort mooie plaatjes te schieten.