Zuid Albanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Albanië Bezoeken vanaf Corfu

Zuid Albanië,
Albanië


Albanië heeft eigenlijk alles in zich om een succesvol vakantieland te worden. De mensen zijn gastvrij, de stranden zijn mooi, er is prachtige (en bijzonder verrassende) natuur te vinden en ook op cultureel vlak heeft het veel te bieden. Maar hoe hard de regering en de bevolking ook hun best doen, het toerisme komt nog niet zo hard op gang als in nabije landen. Jammer, maar anderzijds is het daardoor nu ook nog een authentiek pareltje als je het een kans geeft!

Mocht je een vakantie boeken naar Albanië een te groot risico vinden, kun je altijd nog een 'proefdagje' doen vanaf Corfu. Wanneer je op dit heerlijk comfortabele Griekse vakantie-eiland verblijft, kun je in nog geen uur met een bijzonder snelle shuttleboot in Albanië zijn. Vanuit badplaats Saranda kun je leuke tochten maken naar archeologisch stadje Butrint of de beeldschone bronnen Syri I Kalker.

Ik was na een dag méér dan overtuigd van de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Ik ga dan ook zeker eens terug, en dan voor langere tijd. Op de foto een prachtige autoweg langs het meer van Butrint. Aan het kleine rode autootje zie je mooi dat dit nog best een aardig uitgestrekt gebied is!