Albanië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Albanië image

kruizenruikers in LA (dag 17 - 19 van onze wereldreis)

Albanië
Europa
Ronny2x4

kruizenruikers in LA (dag 17 - 19 van onze wereldreis)

Dag 17 (18 graden half bewolkt)

Aangekomen in LA eerst de huurauto opgehaald (een mooie blauwe Chrysler, automaat en met airco) en vertrokken naar Hollywood. Wat is rechts rijden en een tomtom toch heerlijk. Ook de temperatuur licht op een zeer aangenaam niveau na Aitutaki.

Aangekomen bij elaines b&b doet er een Duitser open van een jaar of 180 die vertelt dat zijn 2 honden nogal graag in kruizen ruiken en vooral bij vrouwen met een rokje. Heeft Patries toch net een rokje aan. Die honden waren niet meer te stoppen. Voel je je even opgelaten... De kamer was nog niet klaar en we zijn naar de walk of fame gelopen. Hij zij ons linksaf te gaan en daar was het dus niet. Een half uur gelopen, maar compleet de verkeerde kant op. Hij woont hier al 22 jaar en weet het verschil tussen links en rechts nog niet helemaal. Maar weer teruggelopen en een kwartier de andere kant op. Jaha, daar was het dan, de walk of fame. Best leuk al die sterretjes, maar dat heb je met een kwartier wel gezien. Dus zijn we maar weer teruggelopen en hebben ons even opgefrist om vervolgens, op zijn aanraden, naar de sunset blvd te lopen wat niet zo ver weg zou zitten. We zijn na 25 minuten gestopt en bij de mac gaan zitten. Even kingsizen.

Dat kingsizen valt ook wel mee. Ik heb het makkelijk opgekregen. Het is net zo groot als in nederland. Jammer ik had net trek. Maar even een big mac bijbesteld. Teruggelopen en op tijd als een blok en mugloos in slaap gevallen op een vies en aftands bed (kenmerkend voor het hele huis trouwens).

dag 18 (19 graden zon)

Half 10 wakker geworden en aangeschoven bij het ontbijt. Avik (de eigenaar) was er niet en we zaten lekker rustig alleen met de 2 honden en een kat. Pak ik een op het oog lekkere bagel, zit hij onder een dikke laag schimmel. Lekker Avik. De rest ook maar laten liggen en koffie gedaan bij Starbucks. Daar wordt je hier mee doodgegooid. Elke dag doen we minimaal 1x starbucksen. We hebben het een dag 3x gedaan. Starbucksen rules.

Onderweg naar Mulholland drive. Dit is een scenic route door de bergen van hollywood. Nadat we de afslag volledig gemist hadden omdat ik een conflict had met de tomtom zijn we toch aan het begin aangekomen. Mooie route, maar het uitzicht was meer aan de andere kant van de bergen, uitkijkend op de suburbs. Evengoed mooi hoor. Hierna zijn we doorgereden naar Santa Monica. Dit is een wijk aan de kust met een grote pier met kermisattracties. We hadden de auto geparkeerd en zijn tussen alle zwervers door naar het strand gelopen. Prachtig, maar hebben we in Nederland ook. Dus de pier maar op. Hier stonden allemaal souvenirwinkeltjes, kermisattracties en negerinnen die de microfoon ter hand hadden genomen om te verkondigen dat we onze jongens in Irak moesten steunen. Dit kon rekenen op een applaus van alle vissers die aan de kant van de pier stonden. Op het strand was ook een stuk gereserveerd voor zo'n 200 kruizen. Het was memorial day. Leuk om een keer gezien te hebben. Amerikanen zijn erg chauvinistisch.

Terug in het centrum van Santa Monica hebben we wat gegeten en zijn we teruggegaan via een leuke winkelstraat naar de auto. Lopen we de garage binnen en pakken we de lift naar het dak. Auto pleite. Met het angstzweet op het voorhoofd en heel verbaasd klopte er toch iets niet. Volgens mij stond de parkeergarage andersom. Klopt, we moesten de parkeergarage ernaast hebben. Ze blijken daar ongeveer 20 parkeergarages te hebben die er allemaal precies hetzelfde uitzien.. Moet je net ff weten dus.

We zijn doorgereden naar Venice Beach (hier is baywatch opgenomen). Hier de auto geparkeerd en goed onthouden waar... Hier stikte het van de winkeltjes vol met rotzooi. Souvenirs, zonnebrillen en slippers. Het is er echt zien en gezien worden. Je vind er veel basketbalvelden, tennisbanen, een plek waar je kan fintessen enz. Hier wordt volop gebruik van gemaakt. Ook was er een soort rommelmarkt en speelde er overal muzikanten. Een heel leuke plek om een middag te vertoeven, maar als de zon ondergaat moet je als de sodemieter maken dat je weg bent, want dan is het het terein van de bloods en de cribs. Voor het donker zijn wij dus maar weer teruggegaan naar Sunst Boulevard. Hier hebben we gegeten bij de Italiaan in Beverly Hills (bekend van 90210 .. ) en zijn we Mulholland Drive weer opgereden om van het uitzicht by night te genieten. Dit houdt in over een bochtige weg rijden zonder verdere verlichting en als je een uitzichtpunt spot, op de rem, hopend dat er niemand achterop rijdt, snel een foto maken en weer doorrijden. Na 21 uur gaan alle parkeerplaatsen dicht, dus moet je met gevaar voor eigen leven je vakantiekiekjes schieten.

Naar elaines b&b gereden en in slaap gevallen.

Dag 19 (22 graden zon)

Het lijkt wel of dat elke keer als we ergens aankomen het weer relatief slecht is en het overal beter wordt. Zo ook hier. Weer ontbeten met oude bagels. Komt de zoon van Avik naar Patries toe en verteld dat er een boete op de auto ligt. Jahoor een parkeerbon. Je mag in LA alleen aan de kant parkeren waar je rijdt, rechts dus. Wij hadden in onze onwetendheid de auto dus aan de andere kant geparkeerd. Deze wet geldt alleen in LA. Had Avik ook wel even mogen zeggen. Weten wij veel, wat een domme regel. 40 usd kostte dit ons en wel te betalen in 1 van de genoemde politiebureaus. "He Avik waar zitten die politiebureaus, een beetje in de buurt?" Nou niet dus. Gelukkig heeft hij even gebeld en een check uitgeschreven. Wij hebben hem cash betaald.

Na dit incident zijn we naar het Hollywood sign gereden. Een hele tour de berg op. Tegen het einde staat een hek waar je niet verder kan. Ooit is er een gozer van de H af gesprongen en ze denken nu dat elke toerist die bij het sign aankomt dit ook zal gaan doen of zo. Dus de kiekjes van een afstandje moeten maken en weer omgekeerd op weg naar de Universal Studio's.

Hier aangekomen zijn we de Citywalk opgelopen. Dit is een straat voor de ingang van de Universal Studio's waar je souvenirs en andere leuke dingen kan kopen. Verder barst het er van de eetgelegenheden. Hier even een bakkie gedaan en heb ik een horloge gekocht.

Op zoek naar Ugg's voor Patries zijn we terug naar Hollywood gereden. Hier zijn we een shoppingmall in geweest op zoek naar Ugg's. Niet te vinden in het zomerseizoen natuurlijk. Maar ze moesten in een schoenenzaak op de sunset blvd wel te krijgen zijn. Zo'n schoenenzaak heb je nog nooit gezien. Ik denk wel met een miljoen soorten schoenen, maar geen ugg's. Op straat hebben we een celebertymap gekocht en zijn we langs alle huizen van beroemdheden gereden in Beverly Hills en Bell Air. Niks te zien, omdat alle huizen beschermd worden door dikke rijen bebossing en grote hekwerken.

Omdat we wat tijd over hadden besloten we naar de Rodeo Drive te gaan. DE winkelstraat van LA. Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd, maar niks gekocht. De nieuwste Louis Vuitton ligt toch net even boven budget.

We zijn teruggereden naar Hollywood en hebben een hapje gegeten in het winkelcentrum aan de Hollywood blvd. Hierna op de terugweg een internetcafeetje binnengestapt en zie hier ons sterke verhaal...

Morgen vroeg uit de veren en op naar Las Vegas. We gaan niet via Death Vally, omdat dat veel te ver om is. Ook is het hier veel te heet. In Las Vegas is het al zo'n 35 graden, en in Death Vally is het vaak nog 5 graden heter.

Ons volgende en laatste bericht komt vanuit Las Vegas. Nog maar een keer bedankt voor alle krabbels. De foto's uploaden lukt niet zo, dus heb nog even geduld.

Groetjes P&R

Foto's

1dd55.jpg
1dd55.jpg
Ronny2x4
e76f4.jpg
e76f4.jpg
Ronny2x4
91c3f.jpg
91c3f.jpg
Ronny2x4