Zuid-Korea stekker

Zuid-Korea – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Zuid-Korea, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Zuid-Korea gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Zuid-Korea gebruikt kunnen worden zijn : Type C, E en F
Stekker C
Stekker E
Stekker F

Informatie over Zuid-Korea

'284599' door 1976Ben '284599' door 1976Ben

Zuid-KoreaJeollanam-do

Zuid-KoreaJeollanam-do

Tea time in...Daehan-

Bij Boseong liggen een aantal theeplantages. Daehan-dawon is de belangrijkste en ook op een gezellige manier touristisch. Je kan vanalles op basis van groene thee eten en drinken en een wandeling door de plantage levert heel veel mooie uitzichten op.

'519484' door awesomemore '519484' door awesomemore

Zuid-KoreaGyeongsangbuk-do

Zuid-KoreaGyeongsangbuk-do

Herfst

Het is een jaargetijde om net zo van te smullen als van het eten in Zuid-Korea: herfst. Het landschap staat in vlam en over de heuvels rolt een gebladerd vreugdevuur.

'1090340' door RobHoekstra '1090340' door RobHoekstra

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Hiken in Bukhansan...

Op ongeveer een uurtje treinen van downtown Seoul ligt het Bukhansan national park. Dit mooie park beslaat zo'n 80 vierkante kilometer en is een ideale plek om even lekker te hiken als je daar van houdt. In het koreaans betekent Bukhansan "grote berg in het noorden". En grote bergen heb je er zeker. Geen Mount Everest kaliber maar toch ook zeker geen kinderspel. Zuid Koreanen zijn dol op hiken en je bent hier op een mooie dag als deze ook zeker niet alleen. Terug in het dorp bij de entree van het park kun je na je hike heerlijk buiten eten en soju drinken.

Bekijk alle Zuid-Korea foto's en tips