Zuid-Korea foto's & tips

'413149' door awesomemore '413149' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Gerrit Hiemstra

awesomemore

Kan me zo voorstellen dat wanneer de herfst aanbreekt in Zuid-Korea, de locale collega van onze eigen Gerrit Hiemstra niet spreekt over koufronten en stormen maar over bomen en bladeren.

'452535' door Soraya '452535' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Kleurrijk Seoul

Soraya

Wat kan ik zeggen over Seoul... Ik vond het een geweldige stad, wat een fijne sfeer! Loved it! Hier kon je lekker langs de Hangang rivier wandelen met - als je heel goed kijkt - uitzicht op de N Seoul Tower. Je kunt vanaf hier boottochtjes maken en 's avonds zijn alle bruggen verlicht. Ook werd er hier veel gefietst en hardgelopen, genietend van de rust in deze metropool. Gewoon mooi en fijn!

'519484' door awesomemore '519484' door awesomemore

Zuid-KoreaGyeongsangbuk-do

Zuid-KoreaGyeongsangbuk-do

Herfst

awesomemore

Het is een jaargetijde om net zo van te smullen als van het eten in Zuid-Korea: herfst. Het landschap staat in vlam en over de heuvels rolt een gebladerd vreugdevuur.

'447871' door Soraya '447871' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Gyeongbokgung paleis

Soraya

Tijdens ons bezoek aan het Gyeongbokgung paleis zijn we verrast. We lopen hier wat versuft, met jetlag, rond en zijn onder de indruk. Van de (dak)pannen op de stenen muurtjes, de mooie schilderingen op het hout, de drukte, maar toch ook de rust. En achter het paleis is nog veel meer moois. Dit is een van de vijvers achter het paleis. Wat een overweldigende rust; heerlijk. In de herfst moet het hier op zijn mooist zijn, wanneer de bladeren van kleur veranderen...

'449167' door Soraya '449167' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Themacafe Seoul

Soraya

Seoul, wat vond ik dat een fijne en bijzondere stad! In Seoul heb je veel themacafé's, onder andere van Hello Kitty. Een knalroze café met alleen maar Hello Kitty. Van aankleding tot lekkernijen (cake, taart, etc.). De Koreanen zijn dol op dit soort cafés en ze weten van aanpakken! Zo ook in dit café, waar iedere gast een 'note' of tekening achter kan laten. Het hangt er VOL mee. Leuke sfeer, maar brandveilig zal het niet zijn...

'453133' door Oswald '453133' door Oswald

Zuid-KoreaBusan

Zuid-KoreaBusan

Tempel aan zee nabij.

Oswald

Nabij Busan ligt een prachtig tempelcomplex. Wiki hierover: De tempel van Haedong Yonggungsa (Hangul: ?????) is een boeddhistische tempel in Gijang-gun, nabij de Zuid-Koreaanse stad Busan. Het bouwwerk kwam in 1376 tot stand op initiatief van de monnik Naong Hyegeun, een adviseur van koning Gongmin van Goryeo. De tempel is gebouwd op een berg, die Bongrae werd genoemd. Tijdens de Japanse bezetting van Korea werd het complex vernield en in de jaren dertig van de twintigste eeuw weer herbouwd.

'491745' door Jan10e '491745' door Jan10e

Zuid-KoreaJeju-do

Zuid-KoreaJeju-do

Haenyeo vrouwen

Jan10e

Erg leuk om de reportage over Zuid Korea in de nieuwste Columbus te lezen. Ook Jeju met de nogal bejaarde parelduiksters komt aan bod . In Seongsan Ri trekken een paar oma's een wetsuit aan. Gewapend met duikbril, flippers, handschoenen, loodriem, mes en speer. Ze verzamelen zeewier, zeekomkommers, eetbare schelpdieren, inktvis en allerlei andere eetbare zaken. Ze kunnen tot wel 2 minuten. onder water blijven en kunnen tot wel 20m diepte duiken. Ze zijn verenigd in een cooperatie. Een uitstervende cultuur. Vandaar dus ook het Haenyeo museum en is de nominatie aangevraagd om als Unesco cultural heritage aangemerkt te worden. Om 13.00 uur en om 14.30 is er een demonstratie op het strandje bij de Seungsan Sunrise Peak. Daar is ook een restaurant en kun je de lekkernijen die ze net hebben opgedoken supervers eten. Hier een overzicht van het geheel.

'512842' door RenskeSpijkers '512842' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Koreaanse schone

RenskeSpijkers

Deze schone Koreaanse stond te poseren met haar aanstaande man in Namsangol Hanok Village. Dit is een traditioneel Koreaans dorpje waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Hier en daar kom je Koreaanse stelletjes tegen die in traditionele kledij op de foto gaan. Vele van hen zijn verloofd en hebben een "love shoot" voor ze het huwelijksbootje instappen.

'520552' door awesomemore '520552' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Heksenkring

awesomemore

Een heksenkring is een cirkel van paddestoelen. In Zuid Korea is men hiermee ook bekend. Ze hebben er zelfs een beeldengroep van gemaakt. Een soort eerbetoon aan de paddestoel. Je vindt dit kunstwerk in het Haesindang Park waar nog veel en veel meer paddestoel sculpturen staan. Meer info over paddestoelen en dit park: http://journeylism.nl/haesindang-penis-park-near-samcheok-in-south-korea-province-of-gangwon-do/

'531839' door LKleemans '531839' door LKleemans

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Trick eye museum

LKleemans

Het Trick Eye Museum is een kunstgalerij met schilderijen die gemaakt zijn volgens de 'trompe l'oeil' techniek; een schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet waardoor elk 2D schilderij de illusie geeft dat het een 3D schilderij is. In plaats van dat je naar elk schilderij staat te kijken kunnen bezoekers interactief bezig zijn door zelf plaats te nemen in elk kunstwerk. Wanneer je vervolgens op de aangegeven plaats een foto maakt zie je, terugkijkend naar je foto, welk effect jouw positie in het kunstwerk heeft. Het is een ontzettend leuk museum en elke foto die je genomen hebt geeft een grote lach op je gezicht. Echt een aanrader!

'413663' door awesomemore '413663' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Cultuur verschillen

awesomemore

Een kleurrijk verschil tussen de gemiddelde Nederlandse en Zuid-Koreaanse senior: het kleurenpallet van de kleding. Waar in Nederland mensen soms wegvallen tegen de achtergrond, zal dat een Koreaanse leeftijdsgenoot niet snel overkomen. Hardloopschoenen en de zonnekleppet maken de outfit compleet.

'284599' door 1976Ben '284599' door 1976Ben

Zuid-KoreaJeollanam-do

Zuid-KoreaJeollanam-do

Tea time in...Daehan-

1976Ben

Bij Boseong liggen een aantal theeplantages. Daehan-dawon is de belangrijkste en ook op een gezellige manier touristisch. Je kan vanalles op basis van groene thee eten en drinken en een wandeling door de plantage levert heel veel mooie uitzichten op.

'443150' door Jan10e '443150' door Jan10e

Zuid-KoreaJeju-do

Zuid-KoreaJeju-do

Schipbreuk Sperwer

Jan10e

1653. Locatie: Zuid kust Jeju. Schipbreuk Sperwer met aan boord Hendrick Hamel. Boekhouder. De overlevenden zijn jarenlang gevangen gehouden... niet zo zeer in een gevangenis, maar ze mochten Korea niet verlaten ondanks herhaalde verzoeken. Uiteindelijk wisten een paar na 13 jaar toch te ontsnappen waaronder Hendrick Hamel. Hij is beroemd geworden dankzij het rapport, het "Journael" dat hij voor de Gouverneur-Generaal en de Heren XVII heeft geschreven naar aanleiding van de opmerkelijke belevenissen van de schipbreukelingen van de Sperwer. Het Journael is bewaard gebleven en ligt in het Nationaal Archief in Den Haag. In Nederland zijn er niet veel die zijn naam kennen. In Korea wordt hij geeerd en beschouwd als nationale held omdat hij Korea bekend heeft gemaakt in het Westen.Op deze foto een replica van de Sperwer. Een attractie voor de Zuid Koreanen. (er is ook een pretparkje bij met allerlei Nederlandse 'kenmerken'. molens en klompen... Een stukje Hollandse geschiedenis in Korea (naast de geschiedenis van Guus Hiddink, want die kent ook iedereen in Zuid Korea)

'512681' door RenskeSpijkers '512681' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Oogcontact

RenskeSpijkers

Namdaemun Market is een drukke, traditionele en de grootste markt in Korea. Je vind er heel veel kraampjes en winkeltjes die alles verkopen! Veel winkeltjes hebben exact hetzelfde assortiment maar hanteren andere prijzen. Via smalle straatjes kom je weer in een totaal ander gedeelte waar je ineens tussen de noodlebarretjes staat en waar ze je maar al te graag aan hun tafeltje hebben. Een geweldige plek dus om je in de middag te bevinden met je camera. Voor deze foto ben ik in het midden gaan staan van een kruispunt. In alle drukte zag ik in de verte een man aankomen met een kar vol handel. Ik maakte de foto snel want er kwam een scooter aan die zo vol was beladen dat hij niet kon stoppen want dan zou hij omvallen. Later toen ik de foto terugkeek zag ik pas dat de man met de kar mij ook had gezien...

'265471' door josde8 '265471' door josde8

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Het hoogste gebouw va

josde8

63 building, het hoogste gebouw van Seoul. Met de lift ga je, tegen betaling, na de 60ste verdieping en kunt dan rondom van het uitzicht genieten. mits het weer een beetje meewerkt. Alternatief is de Seoul-tower. Ook prachtig uitzicht, maar ga dan tegen schemering.

'522727' door awesomemore '522727' door awesomemore

Zuid-KoreaBusan

Zuid-KoreaBusan

Visser op de schelp..

awesomemore

Lopen door de straten en over vismarkt van Busan is een continu gevecht tegen vraatzucht. Streetfood is hier master en al je zintuigen worden geprikkeld door verse vangst en Koreaanse kookkunst. Deze visserman hield het ook niet meer. Als een kat op het spek was hij als visser op de schelp gebonden.

'431291' door jeroenvankersen '431291' door jeroenvankersen

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Kkultarae

jeroenvankersen

Deze jongens verkochten met heel veel lawaai heerlijke suikerspinachtige snoepjes op een zaterdagmiddag in het centrum van Seoul. Het was er enorm druk en de snoepjes vlogen als zoete broodjes over de toonbank.

'521370' door awesomemore '521370' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Klein wasjes grote...

awesomemore

Wanneer je een paar duizend kompels voor je hebt werken krijg je naast een berg kolen ook een berg wasgoed. Onderdeel van een mijn was dus de wasstraat. De dames die deze machines bedienden trouwden zo nu en dan met een mijnwerker en aangezien de armoede groot was, gaf de mijn dan een trouwjurk te leen. Of die ook hier werden gewassen? Geen idee. Zoals bekend is de oude kolenmijn sinds 2013 heropent als het Samtan Art Mine museum voor (moderne) kunst. De waskamer is daarbij omgetoverd tot kunstinstallatie.

'369714' door Jan10e '369714' door Jan10e

Zuid-KoreaJeju-do

Zuid-KoreaJeju-do

Stenen Grootvaders

Jan10e

Op Jeju staan dit soort beelden. Deze is dan wel wit, maar ik vind dat mooier uitkomen om als foto hier te plaatsen. Bij dorpen, maar ook bij bezienswaardigheden of als brugversiering. Ik heb even opgezocht waarom ze op het eiland staan, want verder ben ik ze in Korea niet tegengekomen. Het is dus typische iets van Jeju. Het zijn Dolharubang. Oftewel Stenen Grootvaders. Het gesteente is basalt. (en alle anderen zijn dus grijs/zwart van kleur) Ze waren een markering van de dorpsgrens. En ik lees ook dat ze als beschermengel dienden. Koreanen wrijven over de neus om wensen uit te laten komen.... blijkbaar hebben Koreanen niets meer te wensen, want ik heb niemand dat zien doen.

'520758' door awesomemore '520758' door awesomemore

Zuid-KoreaAndong

Zuid-KoreaAndong

Andong

awesomemore

Na al het gelul (…) van de afgelopen dagen is het tijd om een andere kant van Zuid-Korea te belichten. Niet het prachtige groene heuvellandschap, de geweldige keuken of de vreselijke aardige en humoristische mensen. Nee, dit is een heel oud stukje Korea, namelijk een stadje gesticht in het jaar 1 voor Christus (ja, Wikipedia is heel precies in haar datering). Prachtige architectuur, je kunt er slapen en wanneer je er ’s ochtends vroeg arriveert (of opstaat in je eigen huis) ligt het aan jouw voeten en hoef je het niet te delen met een paar duizend uitzinnige Koreanen (ook heel gezellig trouwens).

'447306' door Soraya '447306' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Love is... matching o

Soraya

In Azië is het helemaal HIP als geliefden er hetzelfde uitzien. Dit blijft niet alleen bij het dragen van hetzelfde t-shirt... Nee, je komt er zelfs koppels tegen die van schouders tot teen matchen. Bijzonder vind ik het.

'517146' door RenskeSpijkers '517146' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Traditionele kleding

RenskeSpijkers

Tijdens ons bezoek aan het Gyeongbokgung paleis in Seoul werden we verrast door een groepje traditioneel geklede Koreanen. Het was helaas niet helemaal echt voor een bijzonder moment aangezien de mannen allemaal een plakbaardje op hadden. Gelukkig straalde deze dame als een échte traditionele Koreaanse.

'450128' door Soraya '450128' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Wandeling langs de...

Soraya

Vanaf Hwaseomoon Gate zijn we langs de vestingmuur 'bergopwaarts' gegaan. Hier kwamen we nauwelijks mensen tegen. Hooguit wat bewoners. Halverwege rusten we uit en drinken we wat. We worden aangesproken door een Koreaanse; of we uit Nederland komen. Huh?! JA! Het meisje studeert in Utrecht aan het conservatorium en herkende de taal. Leuk! Ze geeft ons de tip verder door te lopen en naar Hyehwa te gaan, een wijk onderaan de heuvel. Daar schijnen leuke restaurantjes te zitten. Ze heeft gelijk :) Maar eerst genieten we boven nog van de rust en het uitzicht. Alsof je even niet in een metropool bent. WOW!

'456598' door Jan10e '456598' door Jan10e

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Treed binnen...

Jan10e

De secret garden van het Changdeokgung Paleis heeft diverse prachtige paviljoens. Dit is de entree en het dak van een van de paviljoens. De tuin zelf heeft mooie vijvers en wandelpaden. Deze secret garden was bedoeld voor ontspanning en recreatie van de koninklijke familie. Changdeokgung Paleis is het 2e paleis van de Joseondynastie in 1405. DIt tweede paleis voldeed meer aan de principes van ruimte en landschap. Je moet wel apart entree betalen voor de secret garden en kan alleen met een gids. Het prachtige paleis zelf mag je wel op eigen houtje doorheen struinen.