Gangwon-do

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gangwon-do image

Hostel in Sokcho en Noreabang!

Gangwon-do
Zuid-Korea
Morealin13

Hostel in Sokcho en Noreabang!

We gingen op zoek naar een bus die ons naar Sokcho zou brengen. Kwamen we (per taxi) aan bij Namboo station, ging onze bus er niet vandaan. Moesten we nog 2 stops met de metro naar Express bus station, waar we in een super mooie/luxe bus stapten (kan connexxion nog wat van leren, we misten alleen nog de massage stand in de bus!)

Toen we in Sokcho aankwamen, leek het net een uitgestorven vissersdorpje. Het was compleet leeg om het busstation heen. Behalve vissersboten. En het stonk verschrikkelijk! We hadden een kaart gekregen dus wij onderweg naar het hostel. We gingen lopend, we moesten 2 bruggen over, ow nee wacht, 1 brug over en eentje onderdoor via een pondje. De ene brug had een lift!!! Dus wij omhoog met de lift en lopend naar beneden op zoek naar het bootje. Die we niet konden vinden.. HEt was zelfs zo erg dat we bijna illegaal over de niet afgemaakte brug wouden gaan lopen (ze waren er nog aan het afwerken van de brug, er lag wel al asfalt!) toen we het pondje zagen! Voor 14 cent ging je naar de overkant, je moest alleen wel zelf een beetje mee helpen :)

Aangekomen bij het hostel kwam de eigenaar naar ons toe,
Hey girls, did you make reservation?
Wij: euhm no
Hij: Owwwww
Wij dachten dat hij sarcastisch was.. Maar nee hoor.. Het hostel was vol.. Behalve de dorms niet.. Nou dan nemen we die toch?

Die avond hadden we de gratis fietsen gepakt en gingen we een rondje door de stad fietsen! We hadden veel bekijks, blijkbaar is het niet natuurlijk voor buitenlanders om de fiets te pakken.. En er was maar 1 goed fiets :S En die had J.!

De dag erna gingen we naar Seoraksan National Park. We hadden al gehoord dat het zonde was om met de kabelbaan naar boven te gaan als er nog steeds wolken hingen. En ze hingen er nog steeds.. We gingen dan maar op zoek naar de waterval. En de wandeling ernaar toe was super mooi, maar ook super eng! Allemaal rotsen waar je over moest klauteren en een verroestte trap. Brrr... Maar we zijn er gekomen! Daarna nog even Boedda begroet en naar het tempelcomplex geweest die er was. Rond 3 uur waren we weer bij het hostel en hebben we de fiets weer gepakt en zijn we naar het strand gefietst. En hadden we voor het avond eten Sushi gehaald wat maar 5 euro was voor heel veel sushi!

Gisteravond zijn we als afsluiter hier nog gaan Karaoke :) Het was super, je betaald 10 euro per kamer/groep. Er ligt een mega dik boek op je te wachten met allemaal Koreaanse liedjes erin en ongeveer 10 paginas met engelse bijschrift. Maar die 10 paginas waren voor ons genoeg voor een uurtje! A. een jongen die we tijdens ons sushi uurtje leerde kennen wou ook graag mee.. En we hebben erg veel lol gehad! Je hebt er disco licht! De liedjes zijn soms compleet vervormd en de clip erachter is echt super fout! Want die staat op random, dus dan ben je een liedje aan het zingen over iets niet romantisch en zit er nog steeds een koreaans meisje in de clip te huilen over een jongen die haar mogelijk verlaat... Anyways, het is zeer aan te raden om dit te doen als je in de buurt bent! :)

Ps noem sushi in Zuid Korea geen Sushi maar Gimbap.

Foto's

04691.jpg
04691.jpg
Morealin13
41f3b.jpg
41f3b.jpg
Morealin13