Gangwon-do

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rock architectuur

Gangwon-do,
Zuid-Korea


Kim Jae Il had een droom. Een droom dat op een dag, op de met herfsthagelslag bestrooide heuvels van Jeongseon, muziek en architectuur zouden versmelten in broederschap. Het was een droom die in de handen van de Koreaanse architect Moon Hoon werkelijkheid werd. Een werkelijkheid zo prachtig van vorm en kleur, dat je jezelf in de arm knijpt wanneer je met de auto het terrein van Rock it Suda opdraait.

Voordat Rock it Suda een architectuur icoon werd, was het 'slechts' een amateur band uit Seoul. Een band waarvan de bassist Moon vroeg een ontwerp voor een paar weekendhuizen te maken. Huizen waarin stedelingen zich konden bevrijden van de ketenen van de stad. Dromen waarin een weekend zou veranderen in een rivier, stromend door de tijd met een verbluffend landschap en muziek als decor.

Moon schetste een boek vol spetterende fantasieen, verbonden met de schoonheid van het landschap en de energie van. Zes huizen overleefden zijn creatieve desctructie, hun karakter gevangen in zes woorden: Spanje, Barbie, Stealth, Ferrari, Cave en Traditie. Toen het ensemble stond, swingde het als Rock it Suda in haar beste tijd.

De eerste jaren was het ritme van Rock het Suda: tijdens het weekend reden de bandleden van Seoul naar het zuiden om te jammen en te chillen met geluksvogels die een van de huizen had weten te huren. De plek rockte en de droom was ‘alive’.

Amper vijf jaar later is de spirit echter verdwenen. De bandleden blijven in het weekend thuis bij vrouw en kinderen, de bassist vult zijn dagen in eenzaamheid. Het is alsof de laatste noot heeft geklonken in wat kort geleden nog een muziektempel was.

Tijd en natuur hebben hun eigen lied voor Rock it Suda geschreven. Een lied over ouder worden en verval. Een lied gedragen door een droevige baslijn. Dit icoon van architectuur sterft langzaam af. De droom valt in stukken en verandert in een mooie gevel met een afbrokkelende interieur.

Met de Olympische Winterspelen van 2018, kunst, historie, cultuur en natuur heeft het gebied rond Jeongseon enorm veel te bieden. Het verdient een mooie en unieke plek als Rock het Suda, maar dan wel in de staat van een paar jaar geleden.

Laten we hopen dat wat ooit was, weer zal zijn.

Rock it Suda
[url="http://www.rockitsuda.com" target="_blank"]www.rockitsuda.com[/url]
+82 10 8377 9387
[url="http://journeylism.nl/rock-it-suda-design-and-architecture-icon-by-moon-hoon-in-gangwon-do-south-korea/" target="_blank"]Klik hier voor foto's[/url]

p.s. voor wie zich nu afvraagt: moet ik nu gaan of niet: Zeker, maar temper je verwachtingen.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.