DMZ visum

Als je op reis gaat naar DMZ, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum DMZ nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor DMZ heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor DMZ bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met DMZ overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa DMZ gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over DMZ

Beste foto's & tips van DMZ

'531109' door LKleemans '531109' door LKleemans

Zuid-KoreaDMZ

Zuid-KoreaDMZ

Op de grens van oorlo

LKleemans

Een paar jaar geleden ben ik voor 4 maanden naar Zuid Korea vertrokken om daar een semester aan Sogang University te studeren. Daar heb ik een bezoek gebracht aan de DMZ, de DeMilitarized Zone, waar de grens tussen Noord en Zuid Korea ligt. Dit is een unieke plek waar twee landen, die officieel nog in oorlog zijn met elkaar, zo dicht én bewapend tegenover elkaar staan. Ik heb gekozen voor de ‘Panmunjom’ tour, een unieke ervaring naar de grens waar je ook met beide benen in Noord Korea kan staan. Voor wie het leuk vindt om te lezen heb ik in een blog mijn verhaal vertelt over deze hele dag en alle spanningen die daar hangen.

'522460' door awesomemore '522460' door awesomemore

Zuid-KoreaDMZ

Zuid-KoreaDMZ

Stare-down

awesomemore

De ontspanningsvereniging va het Amerikaanse leger in Zuid Korea - KoriDoor - organiseert trips naar de DMZ/JSA - de grens tussen de beide Korea’s bij Panmunjom. Het is een fascinerende tour. Onderweg loop je onder andere door tunnels die onder de grens zijn gegraven door de Noord-Koreanen, kijk je naar een modeldorp aan de Noord-Koreaanse kant waar als het licht ’s avonds beneden aangaat, het ook op zolder brandt omdat er geen vloeren in de huizen zitten en je kunt in een van de VN barakken de grens oversteken zonder neer geschoten te worden. De spanning die zo nu en dan ontstaat tussen de twee landen is overal voelbaar en wordt verbeeld door deze twee Zuid-Koreaanse militairen die op 10-20 meter afstand van strak naar hun collega’s aan de Noord-Koreaanse kant staan te kijken.

'563937' door Soja '563937' door Soja

Zuid-KoreaDMZ

Zuid-KoreaDMZ

Hoop!

Soja

In de DMZ zone ligt ook het park Imijngak - dit park is een soort herinning dat noord en zuid Korea gescheiden zijn. In dit park kan je de Freedom Bridge zien welke gebruikt werd om gevangene te ruilen, daarnaast staat er ook een oude trein overgebleven uit de oorlog. Er is ook een hek waar mensen bandjes aan vast maken met de hoop dat Korea ooit weer verenigd zal zijn.

Laat kaart zien