Zuid-Korea Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Beste vliegveld weer in Seoul

Gepubliceerd: 18 feb 2010
0

De luchthaven Incheon in Seoul heeft voor de vijfde maal op rij de titel ‘het beste vliegveld ter wereld’ gewonnen.

De vijfsterren luchthaven in Zuid-Korea kwam in de enquête van Airports International Council (ACI) van 2009 met de meeste stemmen als winnaar uit de bus. De lijst van winnende vliegvelden kun je op de site van het ACI bekijken.

Onderzoek

Jaarlijks voert ACI een onderzoek uit, gebaseerd op de feedback van passagiers. Iedere maand worden er vragenlijsten uitgedeeld op 118 verschillende vliegvelden in 45 landen. De gestelde vragen lopen uiteen van ervaringen bij check-in balie tot vragen over het overstappen op een luchthaven. Elk jaar wordt het beste vliegveld ter wereld uitgeroepen.

Top 5 wereldwijd

1) Incheon
2) Singapore
3) Hong Kong
4) Beijing
5) Hyderabad


Opvallend genoeg wordt de wereldwijde top 5 gedomineerd door Aziatische vliegvelden. De service en faciliteiten waren op deze vijf luchthavens volgens de deelnemende passagiers het best.

Incheon

Incheon is de belangrijkste plaats voor internationaal luchtverkeer in Zuid-Korea. Het is nog nooit voorgekomen dat een vliegveld voor de vijfde keer de titel van de beste luchthaven kreeg.

Europa

In Europa werd het vliegveld van Keflavik (Ijsland) verkozen tot beste luchthaven. Nederlands eigen Schiphol komt in de lijst van ACI niet voor.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Korea artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

1
Reisnieuws
Vliegtuig vliegt 40 minuten met deur open. Oeps!

20 apr 2017, Huh?! Staat de vliegtuigdeur nou open? Het schrikmoment overkwam de passagiers van een vlucht van Jin-Air, die was vertrokken vanuit het Filipijnse Cebu en al veertig (!) minuten in de lucht hing.

0
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.