Zuid-Korea Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Beste vliegveld in Seoul

Gepubliceerd: 14 jun 2009
0

De World Airport Awards van Skytrax, een adviesbureau voor de luchtvaart, is gewonnen door het Incheon International Airport in Seoul. Hiermee heeft ze de winnaar van vorig jaar, Hong Kong International Airport, naar de tweede plaats gestoten.

De World Airport Awards vertegenwoordigen de keuze van reizigers. Meer dan 8,6 miljoen passagiers uit 95 verschillende landen over de hele wereld deden mee aan een enquête. Het onderzoek duurde tien maanden en de vragen werden gesteld over 196 luchthavens.

Incheon
Het Zuid-Koreaanse vliegveld Incheon stond al zes jaar in de top vijf, maar wist zich dit jaar voor het eerst naar de beste positie te vechten.

Top tien
Zürich is dit jaar de winnaar binnen Europa. Kuala Lumpur, die vorig jaar nog op de vierde positie stond, gleed vier plaatsen naar beneden.
Onze eigen luchthaven Schiphol was vorig jaar niet in de Top tien vertegenwoordigd, maar wist dit jaar toch weer de achtste plaats te veroveren.
Nieuwkomer in de lijst is Centrair Nagoya, die een negende plaats wist te veroveren.

Het overzicht
1. Incheon International Airport
2. Hong Kong International Airport
3. Singapore Changi
4. Zürich
5. München
6. Kansai
7. Kuala Lumpur
8. Amsterdam
9. Centrair Nagoya
10. Auckland
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Korea artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Vliegtuig vliegt 40 minuten met deur open. Oeps!

20 apr 2017, Huh?! Staat de vliegtuigdeur nou open? Het schrikmoment overkwam de passagiers van een vlucht van Jin-Air, die was vertrokken vanuit het Filipijnse Cebu en al veertig (!) minuten in de lucht hing.

0
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.