Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Rode duinen van Phan Thiet !

Zuid Vietnam,
Vietnam


Phan Thiet in Zuid Vietnam ligt op de route van Ho Chi Minhstad naar Nha Trang.
Het is een prachtig vissersplaatsje met een mooie haven aan de rivier Phan Thiet.
Bij velen bekend om zijn heerlijke vissaus (Nuoc Mam) die nergens zo lekker is als daar. Het is zeker de moeite waard om te bekijken hoe dat deze saus gemaakt wordt, maar de lucht is niet echt prettig en dat is zacht uitgedrukt.

In de nabijheid van Phan Thiet ligt het prachtige Mui Ne-strand. Een 20 km lang wit strand en echt een plek om een paar dagen te vertoeven.
Landinwaarts liggen de bekende Rode duinen en je gelooft je ogen niet, want ze zijn echt rood. Geweldig om te zien. Deze duinen zijn te bereiken via de doorgaande route van zuid naar noord Vietnam. Eigenlijk niet te missen !

Maar er is een veel mooiere route om naar de Rode duinen te gaan n.l. via het riviertje Suoi Tien.
Ja, dat kan echt en het is een geweldige belevenis. Het water in het riviertje staat meestal heel erg laag en het is geweldig om er doorheen te lopen. Met of zonder (water-) schoenen loop je door het rode rivierzand naar de duinen. Als je in het riviertje blijft lopen kom je er vanzelf. Het is niet alleen geweldig om mee te maken, maar het is ook korter en daardoor een veel gebruikte route door de plaatselijke bevolking. Hier kom je Vietnamese kooplui tegen die met manden van het ene dorp naar het andere lopen. Het is (nog) niet toeristisch, omdat de meeste reizigers de gebruikelijk route nemen via de openbare weg.
Als je de Rode duinen wilt bezoeken dan moet je echt via dit riviertje gaan. Je loopt tussen prachtige bomen en bossen, langs prachtige rode rotsen, onder bruggetjes door en jaren later heb je het nog steeds over deze route !!! Echt doen !!!!