Zuid Vietnam reisblogs

Luxe in Vietnam

kellybaetsen was er (tot 17 mrt 2010) Gepost op 01 apr 104 reacties

Waar waren we gebleven??
De nachttrein. Dat viel ontzettend mee! Een couchette met z'n vieren, geen ruime maar wel goede bedden precies op mijn lengte.Ik heb bagger geslapen want ik sliep boven en was iedere keer bang dat ik naar beneden zou donderen van al het geschud van de boemeltrein. En van voor naar achter, van links en naar rechts. Wel een geweldige en makkelijke manier om lange afstanden af te leggen. Rond 5.00 's ochtends zijn we in Nha Thrang aangekomen, DE badplaats van Vietnam. Echt een onwijs luxe hotel met een geweldig ontbijt en kingsize bedden.

Na aankomst zijn we meteen naar de Chamtorens gegaan. Erg mooie torens om te zien en omdat we nog lang niet moe waren (uhuh) na een nacht niet te hebben geslapen zijn we naar de andere kant van de stad gelopen om daar de liggende en grote witte Boedda te bezichtigen. Erg mooi allemaal. Toen vonden we wel dat we genoeg hadden gelopen en zijn we maar met de taxi teruggegaan (30.000 dong= ongeveer 1,50 euro en dat voor vier personen).

Die middag zijn we met negen man naar de modderbaden geweest. Negen scooters kwamen ons ophalen. Alle Vietnamezen kozen snel hun eigen Hollandse dame uit waarbij de blonde dames erg in trek waren (zo ook ik zij de gek).
We hebben die middag onwijs lui in de modderbaden, hotsteambaden, mineraalbaden en allerlei andere baden geluierd. Heerlijk!! Zoals jullie merken heb ik het onwijs zwaar hier:
- Goede hotels,
- Heerlijk eten
- Onwijsvriendelijke mensen
- Veel vrije tijd
- Modderbaden
- Massages, manicure en pedicure op de boot.
Ja mensen, heb medelij met mij. Vakantie vieren in Vietnam valt niet mee!
Na de modderbaden hebben de scooters ons weer terug gebracht. Echt een geweldige ervaring om achter op zo'n scooter te zitten en door de buitenwijken te rijden. Echt een aanrader!

Dag 2 in Na Thrang ben ik met de boot meegeweest en heb ik gesnorkeld en erg mooie vissen gezien. Helaas voor mij werd ik voor de verandering weer eens ziek op de boot en extra medicijnen was ook niet echt een aanrader want toen viel ik weer bijna in slaap op de boot (slaap Kelly slaap....). Toen heb ik me maar laten verwennen met een massage, pedicure en manicure om de tijd te doden. Was erg blij dat ik van de boot was. Die avond op stap geweest in de Sailor Club. Helaas voor mij werd ik door de meest onritmische, vreemd heupwiegende en vage, kleine Vietnamees de dansvloer(dat was het strand) opgetrokken tot hilariteit van andere mensen. Echt waar, Vietnamezen en dansen gaat echt niet samen. Gelukkig ging mijn danspartner er vrij snel vandoor na het nummer nadat het duidelijk werd dat het bij die ene dans zou blijven. Hij bedankte me wel keurig voor de dans.

Gister hebben we bijna de hele dag in de bus gezeten en vandaag ook. We hebben vandaag nog twee stops gemaakt waaronder een bij een rijstveld waar we tussen de Vietnamezen mochten lopen die aan het werk waren. Echt geweldig.
Ik had contact gemaakt met 6 vrouwen die echt gek werden toen ze zichzelf terug zagen op de camera. Toen wilde ze allemaal een voor een op de foto en terugkijken. Echt geweldig gewoon. De mensen zijn hier zo lief!

Nu zijn we in Hoi An, een van de leukste plaatsen van Vietnam. Hoi An staat bekend op zijn lampionnen en het maken van kleding. Ben erg benieuwd hoe het er overdag uitziet maar tot nu is bevalt het prima.

PS: de been- en bilspieren worden hier wel goed getraind want hoe noordelijker we komen hoe meer hurktoiletten we tegenkomen. Vandaag hadden we er een die absoluut een plaats verdiend in de top 3 van de meest smerige toiletten ooit
( als je niet heel nodig hoeft ga dan vooral niet!)


Kelly

kellybaetsen Positie 537 (431 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Reacties bij deze blog

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Op mijn toilet prijkt het boek "Wereldtoiletten" maar helaas ontbreken daar de toiletten van Vietnam, Tibet en China nog in ;-)) Daar kan bijna niets aan tippen! Leuke enthousiaste blog en heel herkenbaar!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

geweldig leuk geschreven Kelly!

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Het is duidelijk te merken dat jullie enorm genieten. Dat is Vietnam!
Ben je in China al eens op een damestoilet geweest?
Groetjes, Jan en Christien

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Leuk maandthema voor Columbus: openbare toiletten!

Goed te lezen dat je het er naar de zin hebt!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.