Zuid Vietnam reisblogs

Qui Nhon

afpmvannunen was er (tot 05 jul 2005) Gepost op 19 mrt 101 reacties

Vandaag al vroeg ontbijt. Het wordt een lange dag zitten in de bus. Onderweg hebben we wel diverse stops voordat we in het hotel in Qui Nhon zijn. De eerste stop is bij een benzinestation. Iedereen denkt dat we moeten tanken maar dit is niet het geval, we stoppen alleen maar even om de benen te stekken. Dan rijden we door naar My Lai. Dit dorp is een gedenkoord. Op 16 maart 1968 werden 504, hoofdzakelijk vrouwen en kinderen, gedood tijdens search & destroy, een strafexpeditie van Amerikaanse soldaten. In het gedenkoord is een museum ingericht met foto's van een Amerikaanse oorlogsfotograaf. Ook staan er reconstructies van de platgebrande huizen en schuilkelders. In een filmzaaltje kregen we een videoband te zien van een uitzending van brandpunt waarop een verslaggever op stap gaat met een Amerikaanse oorlogsveteraan. Alles is heel indrukwekkend en moeilijk te begrijpen omdat het allemaal zo zinloos is geweest. De afslachting van deze mensen is puur uit wraak gebeurd. Na dit indrukwekkende schouwspel hebben we bij de volgende stop een luchtig onderwerp. Het weven van matjes / matrassen. Twee oude vrouwtjes zitten op de grond en met een oud weefgetouw maken ze de ene na de andere mat. Ook zijn er veel kindjes in het huisje die het ontzettend leuk vinden om gefilmd en gefotografeerd te worden. Hierna rijdt de bus verder naar onze lunchstop. Na de lunch gaan we naar een oorlogsbegraafplaats. Van de gids krijgen we een aantal wierookstokjes die we bij de graven mogen zetten. Ook hier zie je weer de meest jonge leeftijden van de slachtoffers voorbij komen. Ook zijn er een aantal graven bij van slachtoffers die begraven zijn maar of niet meer te herkennen zijn of waar ze de naam niet van weten. Ook komen we onderweg diverse overblijfselen tegen van de Cham hoofdstad Vijaya. We stoppen langs de weg om er foto's van te maken. Ook van de rijstvelden en de rijstplukkers kunnen we een aantal foto's maken. Uiteindelijk komen we aan in Qui Nhan In dit dorp is niet veel te beleven dus we blijven maar bij het hotel. Vandaag lekker vroeg naar bed want ik ben bekaf van in de bus hangen.

De volgende dag rijden we rond een uur of 8 weg uit Qui Nhon. Onderweg stoppen we als eerste bij een vissaus makerij. De stank komt je letterlijk tegemoet. De makerij bestaat uit twee onderdelen. Ik ga alleen maar in het voorste gedeelte kijken en ga dan al bijna over mijn nek. Daarna rijden we weer verder naar de volgende stop. Dit is aan een lekker strand. Ik koop wat te drinken en ga dan op het strand in een ligstoel liggen. Jammer dat het een beetje spettert want anders hadden we hier mooi kunnen zwemmen. We hebben hier twee uur de tijd om wat te doen. Als het opgehouden is met regenen ga ik toch maar even tot mijn knieen in het water. Als ik naar het water toe loop schiet er ineens een klein krabbetje uit een holletje. Teruggekomen bij mijn strandstoel ontdek ik dat er overal van die holletjes zijn. Terug in de bus ontdek ik overal rode vlekjes op mijn voeten en benen, zandvlooien. Als eindpunt staat vandaag Nha Than op het programma. We komen er rond een uur of 3 aan. We zetten onze spullen op de kamer en gaan dan nog even wat over de boulevard lopen. Vandaag is een van onze reisgenoten jarig en ter gelegenheid van zijn verjaardag gaan we lekker BBQ-en en nog ergens gebak eten.

afpmvannunen Positie 362 (1207 p.) Lid sinds 09-09-2009 Foto's en tips: 276 Blogs: 21 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

leonvanmaenen

Door: leonvanmaenen • Geplaatst op

Leuke beschrijving en indrukwekkend over My Lai. Daar hing ook een hele trieste sfeer vond ik. Hebben jullie het kerkhof met onbekende soldaten bezocht in Qui Nhon

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.