Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pitahaya

Zuid Vietnam,
Vietnam


Je kijkt hier naar een Pitahayaplantage. Pitahaya is meer bekend onder de naam cactusfruit of drakenfruit, vanwege de schubben. Drakenfruit komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Later werd de vrucht geïntroduceerd in Vietnam, waar hij erg populair is geworden.
De bloemen zitten aan de bovenkant, komen 's nachts tot bloei en kunnen zeer groot worden. De vrucht is verkrijgbaar in drie kleuren: rood, roze en geel. Ze hebben rood of wit vruchtvlees met donkere pitjes erdoorheen, zoals deze variant.
De vrucht is erg gezond, heeft een hoog gehalte vitamine C, vitamine B1 en calcium. Ook de schil is te eten, deze bevat veel vezels. De smaak is zoet, soms wat flauw.

Iets lekkers maken met Pitahaya? Denk eens aan ijs!

Het recept:
Benodigdheden:
1 bak roomijs
4 stuks drakenfruit (niet te groot)
1 eetlepel honing
4 eetlepels kokosmelk

Bereiding
Haal het vruchtvlees (pulp) uit de schil van het drakenfruit. Verwijder evt wat pitjes. Meng met de mixer door het ijs. Voeg naar smaak honing en kokosmelk toe en eventueel op het eind een snufje zout voor een pittige smaak. Laat het ijs enkele uren opvriezen en presenteer het dan in bolletjes op een warme zomeravond die deze week verwacht wordt....