Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Vietnam image

Bao Loc - koffie en theeplantages, waterval en regen

Zuid Vietnam
Vietnam
Ronderegt

Bao Loc - koffie en theeplantages, waterval en regen

Dinsdag 01 april 2014:
We starten wat moeilijk op (lui momentje) en melden bij de receptie dat we nog een nacht blijven, gisteren de bezienswaardigheden via internet nog duidelijk proberen te krijgen en we lopen naar een locatie waar niet alleen thee en koffie te koop zou zijn, maar ook de productie en plantage te zien is, dit laatste blijkt niet het geval, gelukkig biedt een folder uitkomst de productie is nabij de Damb'ri waterval ongeveer 18km ten noorden van de stad. We nemen een besluit en taxi met de meest engels sprekende chauffeur die we kunnen vinden en gaan op weg richting waterval, voor we deze bereiken is daar een bord van Tam Chau die de theeplantage aangeeft, we gaan eerst naar de thee zeggen we de chauffeur en deze rijdt door een dorp via onverharde weg naar de ingang, eerste controle gepassseerd, de tweede beveiliging geeft aan dat een bezoek niet mogelijk is, toch gaat hij bellen als de chauffeur aangeeft dan we er speciaal voor zijn gekomen en uit Holland ook nog eens, even wachten en dan krijgen we toch toestemming om de fabriek en plantage te bezoeken. Helaas lag de productie stil, maar we mochten overal komen en foto's maken, waarbij de chauffeur zich ontpopte als tolk richting de begeleider van de fabriek die later een manager bleek te zijn. Als afsluiting werd thee voor ons gezet, die we gezamelijk hebben gedronken en met een blik over de plantage namen we afscheid. We vragen de chauffeur ons alsnog naar de waterval te rijden en daar aangekomen blijkt hij bereid om te wachten om ons nadien weer terug te brengen naar het hotel, we nemen het aanbod aan. De locatie van de waterval blijkt meer te zijn dan alleen dat, het is een heel waterpark met een rodelbaan, fietsverhuur, mogelijkheid tot natuurwandelingen, restaurants en zelfs bungalows waar je voor 700.000 Dong per nacht kunt verblijven, vreemd maar waar, er was voordien niets duidelijk over te vinden. Maar goed, wij bezichtigen de 80m hoge waterval, eten een ijsje en kijken nog wat rond voordat we met de taxi weer terug gaan naar het hotel. Toch een goede dag geworden vandaag!

Maandag 31 maart 2014:
Even na 08.00 uur zijn we (na het hotel te hebben betaald) op het busstation om naar Bao Loc af te reizen, we vragen aan het busmeisje wanneer de bus gaat en het antwoord is .. nu. Ze roept wat door een walkietalkie en verkoopt ons een kaartje en wijst de weg, koffers erin en weg zijn we weer, wel zit/liggen we weer in een zit/lig-bus, maar ja, het is maar voor zo'n 100km.
Al slingerend, hobbelend en schuddend gaat het met vaart langs koffie en theeplantages en voor we het weten staan we om 10.30 uur in Bao Loc op het busstation aan de Tran Phu straat.
Het hotel van onze lijst voor deze dag ligt mooi tegenover het busstation, maar even kijken of het bevalt, nette kamer aan de rustige zijde met zicht op de bergen, we blijven in het Lien Do Star Hotel voor 8,28 euro per nacht ofwel 240.000 Dong. Na intrek te hebben genomen geeft de receptioniste ons nog wat tips, waar we eigelijk net niet verder mee komen, maar meer informatie komt er niet uit en een stadsplattegrond is er ook niet ... zelf op onderzoek uit dan maar!
We komen langs een winkel met Dalatmilk, we kopen een fles en het blijkt een lekkere drinkyogurt verkrijgbaar in naturel of aardbeien, lekker en weer eens wat anders. We kijken uit naar een locale travelagent, maar vinden niets, bezoeken de Chua Phuoc Hue tempel met zijn happy boeddha en opvallende beelden op het voorterrein, spreken in de tuin een monnik als we vragen of we rond mogen kijken ... ja,ja, geen probleem en kijk ook nog even boven in de grote zaal en hij laat ons verder. Na dit bezoek lopen langs het meer en drinken wat op een terras, tot er een hevig onweer met veel regen losbarst die de straten blank zet. Na de bui kijken we verder, komen op een volgend terras voor een vruchtenshake en weer barst een onweersbui los, eenmaal weer droog gaan we naar het hotel.
's Avonds eten we in een door het hotel geadviseerd restaurant met vele specialiteiten: Ech Chien Bo (kikker bereid in boter), Bo Cau Quay (Duif) en Nhong Ong Chay Toi (bijenlarven met knoflook), wij houden het met springrolls en noodles met rundvlees iets neutraler en sluiten de dag af.

Foto's

d1e04.jpg
d1e04.jpg
Ronderegt
9be95.jpg
9be95.jpg
Ronderegt
66b16.jpg
66b16.jpg
Ronderegt