Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Vietnam image

Deel 24: de omgeving van Pan Thiet

Zuid Vietnam
Vietnam
MarianneV

Deel 24: de omgeving van Pan Thiet

Dag 24: Phan Thiet
Ons voorgenomen relaxen moet nog maar even wachten. We zitten per slot van rekening nog maar kort in Vietnam. Meteen na het ontbijt nemen we 4 fietsen van het hotel. Qua formaat en comfort niet helemaal wat we gewend zijn, maar het fietst! En we vinden het een sensatie om door Phan Thiet te fietsen. We hadden verwacht dat eenmaal hier het echte Vietnam ver weg zou zijn. Maar niets is minder waar. De markt is geweldig! Weliswaar vies en op sommige plaatsen erg stinkend, maar er is zo veel te zien! De vis, soms van enorme formaten, de schelpen, de levende kippen en eenden. De enorme hoeveelheid schoenen en kleding aan weerszijden van gangetjes van soms nog geen halve meter breed. Een authentiekere markt kun je je niet voorstellen. En zijn de mensen van de markt voor ons een bezienswaardigheid, wij zijn dat niet minder voor hen. Iedereen lacht ons toe, wijst en roept al van verre gedag. Het is duidelijk dat weinig mensen die in ons hotel verblijven ooit deze markt bezoeken! Geen (andere) toerist te zien! We gaan ook nog even naar de vishal, waar de vis wordt verzameld die gevangen is. Een echte visafslag lijkt het niet. De boten en hun vissers in de haven zijn een bezienswaardigheid!
We lopen stad en land af om Cola light te vinden. Na bij een tentje of 20 gevraagd te hebben vinden we welgeteld één blikje. Jeanne en Marianne delen (zoals bijna alles deze vakantie) en de mannen nemen van armoede maar bier. We fietsen langs ons hotel richting Mui Né. Bergop, wind tegen en fietsen die ... Nou ja. Na zo'n 10 kilometer houden we het voor gezien! Niet te doen!
De weg terug is een stuk aangenamer! Wind mee, bergaf, en die fietsen zijn zo slecht nog niet, al lijken de voorwielen er soms af te lopen, zo veel 'slag' zit er in. En dat de remmen het niet goed doen maakt het afdalen extra spannend. Tè spannend bijna!
We gaan lunchen bij ons adresje van gisteren. Heerlijke noodelsoepjes.
Dan hebben we de rust wel verdiend. We liggen bij het zwembad geamuseerd te kijken hoe de hele middag de voorbereidingen voor het diner van vanavond plaatsvinden. Alles buiten, feestelijk wordt het. We zijn benieuwd!
Al in Nederland wisten we dat we vandaag zouden (moeten) deelnemen aan een speciaal kerstbuffet. Toen vonden we dat eigenlijk maar niks, maar nu heeft het toch wel iets speciaals. Frank reserveert alvast een tafel voor 4.
De avond is geweldig om mee te maken. Verrukkelijk eten met de meest luxueuze gerechten, fantastische muziek en mooie optredens van een Vietnamese dansgroep. Alles ziet er prachtig uit. De mooiste versieringen, Huizen van koek, sculpturen van ijs, prachtige taarten en zelf de heerlijkste Franse kazen. Echt helemaal genieten, al blijft wel een beetje in het achterhoofd zeuren dat het verschil met vanmorgen, de straatarme mensen op de markt, wel heel navrant is.

Foto's

7a666.jpg
7a666.jpg
MarianneV
0e76d.jpg
0e76d.jpg
MarianneV
0e76d.jpg
0e76d.jpg
MarianneV
fd58d.jpg
fd58d.jpg
MarianneV
fd58d.jpg
fd58d.jpg
MarianneV
31de4.jpg
31de4.jpg
MarianneV
31de4.jpg
31de4.jpg
MarianneV