Zuid en Centraal Hoogland Vietnam

In de Centrale Hooglanden lopen de temperaturen minder hoog op dan in de rest van het land. Dit gebied wordt gedomineerd door de Truong Song bergketen. Hier wonen verschillende etnische minderheden en bergstammen. Als je van bergen, mooie uitzichten, meren en watervallen houdt, dan zit je hier helemaal goed. De grootste en bekendste steden van de Centrale Hooglanden zijn Buon Ma Thuot en Dalat.

Informatie over Zuid en Centraal Hoogland Vietnam

Beste foto's & tips van Zuid en Centraal Hoogland Vietnam

'165574' door janhermens '165574' door janhermens

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

Napalm en Agent Orang

janhermens

Agent Orange, een landbouwgif dat door de Amerikanen werd gebruikt om planten en bossen in Vietnam weg te vagen, zodat de Vietcong er niet meer kon schuilen en de oogst in de door de Vietcong beheerste gebieden werd verwoest. In het gebied rond My Son is dit nog duidelijk in het landschap te zien. Ze hielden ermee op toen bleek dat agent orange - zo genoemd omdat het in oranje vaten zat - uitermate kankerverwekkend was. Vervolgens gingen ze napalm gebruiken. Nog altijd komen in Vietnam door het gebruik van agent orange naar verhouding meer gevallen van kanker en geboorteafwijkingen voor dan in de rest van de wereld.

'425523' door broekhuizen '425523' door broekhuizen

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

Vrouw op fiets met...

broekhuizen

een vouw gaat naar haar werk op de fiets met een traditioneel hoofddeksel op en lunchpakket aan haar stuur met een fraai landschap op de achtergrond.

'513027' door Jenny '513027' door Jenny

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

Pagode met...mozaïeke

Jenny

In Dalat, gelegen in de centrale hooglanden, ligt een mooi oud treinstation en van daaruit kun je met een Russische locomotief naar het 17 km verderop gelegen dorpje Trai Mat reizen. Hier ligt de prachtige Linh Phuocpagode, tussen 1949 en 1952 gebouwd door monniken, nonnen en aanhangers van het Mahayanaboeddhisme. In de belangrijkste ruimte bevindt zich een grote vergulde boeddha. De pagode heeft ook een indrukwekkend trappenhuis. Onderweg naar boven zie je allerlei mozaïeken die de verhalen van boeddha uitbeelden. De bijnaam van deze pagode is Ve Chai en vrij vertaald betekent dat “stukjes van gebroken glazen flessen” daar iedere muur, elk plafond, pilaar, boeddha, draak of mythische figuur is gemaakt van duizenden stukjes gebroken glas, porselein, terracotta en bierflesjes. De dames, klaar om te gaan kokkerellen, staan voor diverse beelden en draken van mozaïek die bij de 7 verdiepingen tellende klokkentoren horen (ook onderdeel van de Linh Phuocpagode).

Laat kaart zien