Zuid en Centraal Hoogland Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fietstocht over de Central Highlands

Zuid en Centraal Hoogland Vietnam,
Vietnam


Veel mensen die Vietnam bezoeken trekken langs de kust omhoog van Ho Chi Minh City richting Hoi An. Wat echter ook een adembenemend mooie optie is, is om over de Central Highlands te trekken. Dit kun je met de Easy Riders (motor) doen, maar wij hebben dit gebied deels met de mountainbike en deels met de auto verkent. Een heel gave optie!

We hebben de bus genomen van Ho Chi Minh City naar Da Lat (vertrekt elk uur). Dit is al een mooie tocht, waarbij je steeds meer de bergen in trekt. In Da Lat (kan koud zijn, warme kleren meenemen!) hebben we een tour geboekt met Viet Horizon Tours (www.viethorizontours.com), waar we $ 70,- per persoon per dag betaalden, inclusief alles. We zijn met hen in 5 dagen van Da Lat naar Hoi An getrokken. We waren slechts met z'n 2-en en hadden een chauffeur en een gids die goed Engels kon.

Elke dag konden we zelf bepalen hoeveel we wilden fietsen. Als de weg er goed uit zag werden de fietsen uit de auto gehaald en gingen we met de Engelse gids op pad. Als we geen zin meer hadden gingen de fietsen weer in de auto en konden we verder reizen. Je fietst heuvelop, heuvelaf en komt over zeer mooie bergkammen met fantastische uitzichten end door jungle gebieden. Wat het verder zo geweldig maakt is dat je in een gebied reist waar mensen nooit toeristen zien, dus iedereen stopt met wat hij aan het doen is om je aan te staren, te roepen, te zwaaien, te lachen! Echt geweldig! Als we er bijna doorheen zaten en iedereen ontvangt je zo vriendelijk krijg je daar bijna vleugels van!

De eerste dag ga je naar een homestay in Lak Lake, waar overigens wel een aantal toeristen (ongeveer 10) zitten, maar dan via de Easy Riders. De tweede dag Buon Ma Thuot, de derde dag Kon Tum, de vierde dag Kham Duc en de vijfde dag kom je aan in Hoi An, waar de gidsen je weer verlaten. Vooral het stuk van Buon Ma Thuot tot Hoi An is echt fantastisch! Het is onderdeel van de Ho Chi Minh Trail en heeft echt fantastische vergezichten en watervallen. Zeker de moeite waard als je van het gebaande pad af wilt en een beetje sportief bent aangelegd!