Sapa reisblogs

3-4 november: Rijstterrassen van Sapa em omgeving

montsemario was er (tot 04 nov 2012) Gepost op 05 nov 123 reacties

De excursie naar Sapa hadden we eveneens geregeld. Eerst met de nachttrein naar Lao Cai (bij de grens met China, een gek idee!) waar we opgehaald zouden worden door een chauffeur die ons naar Sapa zelf zou brengen, dan een wandeltocht van 16(!!!) kilometer bergafwaarts door de rijstvelden, een homestay (verblijf bij een gezin) en de tweede dag nog 6 kilometer wandelen en dan ‘s avonds met de nachttrein terug naar Hanoi. De nachttrein was veeeel simpeler dan in China, ook vier bedden per ‘kamer’, dus op zich niets mis mee, maar veel ouder allemaal. Ook bewoog de trein enorm veel meer dan in China en ook op het stattion was alles een stuk minder goed georganiseerd. Na een korte nacht slapen werden we op brute wijze gewekt door enorm hard geklop op de deur. Bllijkbaar waren we er. Na een autorit van bijna een uur door de bergen kwamen we eindelijk rond half 7 aan in Sapa zelf. De reisorganisatie had ervoor gezorgd dat we in een van de hotels konden ontbijten en douchen. Daarna werden we opgehaald door onze gids, “Mie”, een inheemse vrouw van de Black H’mong minderheidsgroep uit de regio. Zij sprak bijzonder goed Engels. Met haar en een koppel uit Engeland en de VS zijn we onze wandeltocht begonnen door de rijstvelden. Schitterend! De reisorganisatie in Hanoi had ons gewaarschuwd dat het erg koud zou zijn in Sapa (dus wij hebben onze winterjassen meegenomen), maar dit bleek niet nodig. Hoewel de dag erg mistig begon (waar we erg van baalden!) was het weer veel beter dan verwacht (we verwachtten regen!) en de zon begon zelfs te schijnen. Tijdens de wandeling begaven we ons temidden van een schitterend landschap van bergen en rijsterrassen. Echt heel bijzonder. We werden begeleid door nog 5 vrouwen van deze bevolkingsgroep die allen wilden weten waar we vandaan kwamen en maar bleven vragen hoe we heetten, erg geinig! Rond een uur of 3 ‘s-middags kwamen we aan in onze homestay. Wij hadden verwacht dat het erg primitief zou zijn en dat wij 2en, met de ‘ons’ gezin een avond zouden spenderen met gebaren-taal-gesprekken, koken, eten, afruimen en op de grond slapen. Helaas was het iets minder authentiek, aangezien het meer een soort van jeugdherberg was meer toeristen. De voorzieningen waren pri-ma (er was zelfs wifi!!) Maar uiteindelijk bleek het vooral positief! We hebben de rest van de middag gezellig gekletst en ervaringen uitgewisseld met 2 franse dames, 1 britse en 1 australische. Erg gezellig! Na de gezamenlijke maaltijd hebben we nog met de ‘ buren’ (medetoeristen uit een andere homestay en onze gids), een kaartspel gedaan. We hebben overigens heerlijk geslapen onder onze klamboe met de geluiden uit de natuur! Als ontbijt kregen we pannekoeken, heerlijk!
De tweede dag hebben we ‘maar’ 6 kilometer gewandeld, maar dit was een zwaardere wandeling omdat we over kleinere (modderige) weggetjes omhoog moesten klimmen. Viel niet altijd mee, maar afgezien van de modder op onze broek en onherkenbare schoenen, hebben we ook dit overleefd! Vandaag zijn we meer echt door de rijstvelden, bamboebomen en tussen de buffels door, heel erg leuk! Na deze wandeling zijn we wederom met de nachttrein vertrokken naar Hanoi waar we om 04.00 uur (!!!!!) zijn aangekomen, het wordt een lange dag….
Gezien we bij aankomst in ons hostel niet op onze kamer mochten en niet op de grond wilden liggen om nog even te slapen, hebben we deze twee verhalen voor jullie geschreven.
De volgende drie dagen zullen we in Hanoi zijn.

ps: foto's op http://www.flickr.com/photos/14971012@N06/

montsemario Positie 3617 (20 p.) Lid sinds 16-07-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 43 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

5, 14 en 15 januari: Phnom Penh
0 3
Gepost op 15 januari
Cambodja Phnom-Penh
6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville
4 4
Gepost op 12 januari
Cambodja Sihanoukville

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Dit was duidelijk het verhaal dat is geschreven met heel veel enthousiasme! Sapa is volgens mij één van jullie hoogtepunten, gaaf! Geniet van de mooie, romantische stad Hanoi. Ik vond het een beetje een mengeling van Aziatisch (goh..) en Parijs. Enjoy!

Door: • Geplaatst op

Dit weekend hebben we op internet allerlei foto's en video's opgezocht over Sapa, zodat we een idee hebben waar jullie waren. Was erg mooi. Wat fijn dat het zo schitterend was. We zijn erg benieuwd naar de foto's.

Door: • Geplaatst op

Heerlijk,wat een geweldig avontuur mogen jullie beleven,en ik...ik geniet mee !!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.