De mooiste stranden van Vietnam image
Lkoedam

De mooiste stranden van Vietnam

Vietnam is gezegend met een drieduizend kilometer lange kust. Maar waar moet je precies zijn om heerlijke zandstranden en beschutte baaien helemaal voor jezelf te hebben?

Strand op Phu Quoc, voor de zuidwestkust van Vietnam. Foto: Paul de Roos
Strand op Phu Quoc, voor de zuidwestkust van Vietnam. Foto: Paul de Roos (© Columbus Travel 2015)


Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de mooiste stranden van Vietnam liggen tussen Vung Tau in het zuiden en Dong Ha in het midden. Hier vind je ook fantastische maar toeristische duik- en surfspots als Nha Trang en Mui Ne. Voor de minder bekende pareltjes moet je net even verder kijken, vaak voorbij het vasteland. Enkele aanraders:Phu QuocHet eiland Phu Quoc voor de zuidwestkust van Vietnam ontwikkelt zich in razendsnel tempo als vakantieparadijs. Wees er dus snel bij om van de fijne stranden te genieten. De meeste bezoekers komen niet verder dan de centrale westkust (Truong Beach of Long Beach) terwijl elders net zulke mooie maar volledig ongerepte stranden wachten. Tip: In het noordwesten bij Ganh Dau en in het zuidoosten bij Bai Sao tref je prachtige zandstroken en beschutte baaien aan, maar ben je in eerste instantie niet de enige strandganger. Loop gewoon even door – alle toeristen en Vietnamezen blijven plakken bij de strandtenten.Con DaoDe afgelegen Con Dao-archipel, voor de zuidwestkust van Vietnam, is een paradijs voor duik- en natuurliefhebbers maar ook haar stranden verdienen aanbeveling. Op het hoofdeiland Con Son kun je enkele met gemak te voet bereiken, de mooiste locaties vergen echter een stevige wandeling of een motorritje. Helemaal alleen op de wereld ben je op de afgezonderde stranden van de andere eilanden.Hon Chong en Duong BeachDe mooiste en tevens door westerlingen meest genegeerde stranden op het Zuid-Vietnamese vasteland liggen bij Hon Chong. Het zand is hier zacht, het water kalm. Je hebt uitzicht op Phu Quoc en Hon Phu Tu (‘Eiland van Vader en Zoon’), een vreemd gevormde rotsformatie die als een soort miniversie van Halong Bay uit zee opdoemt.Hai TacVoor de kust van Ha Tien liggen ook de piepkleine eilandjes van Hai Tac, waar het fantastisch duiken is (stap op de boot in Ha Tien). Hon Doc, het hoofdeiland, kan bogen op prachtige, witte zandstranden.Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "De mooiste stranden van Vietnam"

  • profile image comment
    Door JMoerkens• geplaatst op 14 Sep 2015 | 16:10:43

    Top, dank je wel! Volgens jaar reis ik waarschijnlijk door Vietnam, en dit was één van mijn vragen. Waar ik de mooie paradijsjes kon vinden. Ga dit artikel t.z.t. zeker gebruiken.

    Bericht aangepast op 22:23:46