Noord Vietnam reisblogs

Met opgetrokken knieen

reysigers was er (tot 06 dec 2011) Gepost op 27 jan 125 reactiesMet opgetrokken knieën vertrekken we naar Hue. De sleepersbus is niet ingericht voor westerse mensen. Het is 4 uurtje een beetje afzien. En wie zit er weer in de bus….. Bij aankomst gaan we opzoek naar een hotel. We boeken een dagtour naar de meest belangrijke bezienswaardigheden. Een voormalige keizerlijke hoofdstad met pracht en praal vanuit het verleden. Tijdens de Vietnamoorlog is de stad flink beschadigd. Langs de rivier de Song Huong bevinden zich veel oude tombes. We bezoeken de Keizerlijke stad - The Thien Mu Pagode - de tombes van Tu Duc, Minh Mang en Khai Dinh. Laatstgenoemde is schitterend.. Bezoeken enkele tempels, Met een kleurrijke boot rijden we terug over de parfum rivier( Song Huong).Omdat er voorheen veel struiken groeide die naar parfum roken, is deze rivier zo vernoemd, aldus onze gids. Hue is een plaatsje welke we ook zeker niet hadden willen missen. Het regent hier veel, meer dan in de rest van Vietnam maar de weergoden zijn ons goed gezind en we hebben stralend weer.

Met de sleepersbus 13 uurtje naar Hanoi. De bedden zijn goed en gelukkig is een toilet aan boord. Zelfs tv met een slechte B-film van Schwarzenegger. De bus hobbelt over gaten en kuilen en van slapen komt niet veel terecht. Hanoi is een drukke stad, het verkeer is nog chaotischer dan in Saigon . Een monotoon geluid van duizenden brommers en scooters hier. Het geeft een geluid dat lijkt op een zwerm zoenende bijen. Als we op het balkon van ons hotel staan, is het een groot brommerlandschap. Van alles trekt voorbij. Brommers volgepakt met mensen,eenden,kokosnoten,pvc buizen,kratten bier (waaronder Heineken), wasmachines, kippen, meubelstukken, etc…..De Vietnamesen houden erg van hun brommer. Als een pronkstuk staan ze vaak in het midden van de woonkamer geparkeerd. OVERSTEKEN hier, gewoon doorlopen tussen de brommers, etc…in. Eerst naar de eerste weghelft, verstand op nul en het einde proberen te bereiken. Een heel karwei, iedere keer weer maar het went. En nog steeds komen we heelhuids op onze hotelkamer (prima kamer voor 15 $ incl. ontbijt) terug.

We boeken een toer voor 3dgn en 2 nachten. Halong Bay is onze eerste bestemming. We hebben een leuke groep mensen waar we deze tocht mee maken.)Dit is het prachtigste stukje natuur tot nu toe gezien, in Vietnam. Adembenemend mooi!!! Langzaam varen we tussen de talloze kleine eilandjes. We brengen een bezoek aan grotten. Het is er ongelooflijk mooi!! We genieten van de schitterende zonsondergang vanaf het schip en duiken na het avondmaal onze cabine in en vallen als een blok in slaap. In de ochtend naar de haven om vervolgens naar Cat Ba te rijden per bus. Het Nat. Park daar valt erg tegen (niet de goede tijd van het jaar). Nergens hebben we zo’n veel hotels (teveel) bij elkaar gezien als in Cat Ba en ze zijn allemaal leef. Niet zoveel toeristen. We wandelen wat rond maar er is niet veel te zien in deze lege, saaie hotelplaats. Terug naar Hanoi, Sapa is te koud voor het jaar.

We hebben veel van de geschiedenis van het land gezien en hebben prachtige plekken bezocht.

reysigers Positie 42 (41607 p.) Lid sinds 04-06-2009 Foto's en tips: 3739 Blogs: 20 Fans: 24
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Bijna een jaar na de aardbeving
8 9
Gepost op 12 april
Nepal Annapurna
Na de aardbeving
2 11
Gepost op 06 november
Nepal Kathmandu
Langtang trekking
4 0
Gepost op 21 juli
Nepal

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Je schrijft leuk! Ik ga half maart 3 weken rondreizen door Vietnam. Enorm veel zin in.Heb je de tour naar Halong Bay bij een willekeurig reisburootje in Hanoi geboekt? Sapa is in maart beter te doen, al is het een eind reizen het lijkt me een must see in Vietnam. Ik heb de route een beetje voor ogen, twijfel nog tussen de eilanden Whalenisland (Palmen eiland) en Phu Quoc. Iemand tips?

herman m

Door: herman m • Geplaatst op

Leuke blog, Ans. Er komen weer leuke herinneringen aan het mooie Vietnam boven.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Die film in de bus herken ik. Wij hadden Anaconda, wat ging over een wurgslang. Leuk om weer mee te reizen Ans.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Wat kan jij schrijven zeg! Ik beleef het gewoon mee,zou ook graag eens die kant opgaan!

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Klinkt als een gekkenhuis, dat Hanoi! Ik heb ontzettend moeten lachen om je beschrijving van een 'zwerm zoeNende bijen' !! Ik snap wel dat je zoemende bedoelt, maar dit klinkt wel heel grappig!
Ik zou heel erg graag naar Vietnam willen! Leuk om het allemaal zo met je te volgen :-)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.