Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

Back to Basic met WiFi

Noord Vietnam
Vietnam
TresContent

Back to Basic met WiFi

Na de drukte in hoofdstad Hanoi zijn we toe aan natuur, cultuur en rust. Het noorden van Vietnam biedt vele mogelijkheden en we hebben onze keuze als snel gemaakt. Op naar Ba Be Lake National Park!

Na een lange dag rijden komen we samen met onze gids aan in het dorp waar we de komende drie dagen zullen verblijven. We zullen overnachten bij een familie van de Tai-minderheid, die wonen in de typische houten huizen op palen.

Als we de omgeving in ons opnemen valt het direct op dat dit dorp inmiddels is omgevormd tot een compleet homestay-dorp. Blijkbaar is dit de nieuwe manier van de mensen hier om in hun levensonderhoud te voorzien. We worden vriendelijk onthaald door de familie waarbij we verblijven en gewezen naar onze simpele kamer. De woning is zeker ‘basic’ te noemen. We hebben een bed met klamboe, koken gebeurt op de grond in de kleine stenen keuken en het sanitair is simpel maar voldoende.

Een mannetje van 92 jaar oud schuifelt vriendelijk lachend door het huis heen. Het is het oudste familielid van deze, uit 4 generaties bestaande, familie. Hij neemt plaats op een van de houten bankjes waarop het jongste familielid druk in de weer is met speelgoed. Een 2-jarig jongetje, dat later de bijnaam ‘Cheeky Monkey’ krijgt, kijkt ons ondeugend aan en roept ‘hello!’. Samen vermaken ze zich prima op het bankje terwijl de rest van de familie druk is met werk en huishouden.

We nemen het huis in ons op en het bevalt ons wel. Even lekker helemaal niets. De komende drie dagen zullen we gaan hiken, fietsen en varen door de prachtige natuur van Ba Be Lake National Park. We installeren ons net op het terras van het huis als binnen ‘Old macDonald had a farm’ door de ruimte schalt. Nieuwsgierig kijken we om het hoekje en we zien de kleine ‘Cheeky Monkey’ gefascineerd naar het beeldscherm van een iPhone kijken. We trekken even verbaasd de wenkbrauwen op. Hoe ‘basic’ alles hier ook is, iedereen beschikt over iPhones en WiFi zo blijkt. Een vreemde gewaarwording…

Back to Basic, maar dan met WiFi.

Foto's

fbf80.jpg
fbf80.jpg
TresContent
a7300.jpg
a7300.jpg
TresContent
f2f5c.jpg
f2f5c.jpg
TresContent