Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

Hanoi en Halong Bay

Noord Vietnam
Vietnam
Stijn123

Hanoi en Halong Bay

De eerste drie dagen Vietnam zitten er al weer op.

Je weet dat je naar een ander land bent gevlogen maar echt het verschil zie je niet. De stad Hanoi ziet er ongeveer het zelfde uit als de steden in Cambodja. Druk, warm, overal wat te koop en een chaos in het verkeer. Alleen de typische vietnameze punt hoedjes laten je zien dat je er echt bent. En natuurlijk is de taal anders maar ik hoor het verschil echt niet,

Hanoi is leuk, we zitten in het franse gedeelte, waar je op de hoek van de straat 's ochtends een stokbroodje of croissant kunt halen. Veel leuke boutiekjes en heb dan al veel leuke cadeautjes gekocht. Maar loop je verder Hanoi in dan is het gedaan met de de rust. Maar ik kan me blijven verbazen over de manier van leven in Azie en dat het zo ontzettend verschillend is van ons leven. Je kunt mij uren op een stoelte aan de kant van de weg zetten. Gewoon kijkend naar de duizenden mensen die voorbij schieten op de brommer of fiets helemaal vol gepakt met van alles.
Bedenk het maar en de vietnamezen vervoeren het. Levenden varkens, koeien en kippen vast gebonden op de brommer. Fietsen voor en achter vol geladen met huishoudelijke spullen, bezems, aardewerken serviezen en ga maar door. Ik wordt er helemaal blij van!

Ook de choas in het verkeer blijft indrukwekkend. Duizende brommers, auto's, voetgangers en ossenkarren rijden over een tweebaans weg. Waar vaak een vierbaansweg van gemaakt wordt. De weg oversteken blijft dan ook altijd spannend, ja je hebt wel voetgangers oversteekplaatsen en zebrapaden maar als ze er niet voor stoppen dan kun je niet anders dan maar gewoon gaan en alles langs je heen laten zoeven hopend dat ze je niet raken. Ja ik geniet van Azie!!!

Maar omdat we nu toch veel drukke steden hebben hebben bezocht, waren we wel toe aan een beetje rust. We zijn gisteren met een boottour mee geweest naar halong Bay. Dit ligt in het noorden van vietnam en is echt prachtig. Een van de meest schilderachtige plekken van Vietnam. In de baai liggen ongeveer 3000 spectaculaire kalkstenen rotseilanden. Hiervan zijn de meeste onbewoond, sommige met veel bomen, anderen bestaan alleen maar uit rotsen. Vanaf de boot hadden we echt super uitzichten en kregen we een goed beeld hoe de lokale bevolking hier leeft en werkt. Ze leven hier in drijvende vissersdorpen. Ver weg van de bewoonde wereld.
We zijn vanaf de boot in een kayak naar een leuk strandje gepeddeld. Best hard werken met zo'n conditie als de onze. Maar de moeite waard. Natuurlijk ook lekker in zee gezwommen en in de zon gelegen. We hebben overnacht op de boot en vandaag rustig aan terug gegaan naar Hanoi

Morgen vertrekken we naar een national park net onder Hanoi, ik kan natuurlijk in de vier weken Azie de prachtige natuur niet overslaan. Hier is ook en apen opvangcentrum. Heb dus erg veel zin om te gaan.

Foto's

334e3.jpg
334e3.jpg
Stijn123
7907c.jpg
7907c.jpg
Stijn123
c9bea.jpg
c9bea.jpg
Stijn123