Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

Noord Vietnam

Noord Vietnam
Vietnam
Photofreak

Ik ga! Eindelijk :-)

In mijn vorige blogs heb ik al vermeld dat ik graag naar Vietnam wil.
Al twee maal een reis geboekt: in september 2013 een reis naar Noord-Vietnam. Die niet doorging omdat Baobab failliet ging. Waarvan ik pas 3 weken voor vertrek bericht kreeg, wat een flinke teleurstelling. En dit jaar februari een 29 daagse rondreis, die niet doorging in verband met te weinig deelname.
Het lijkt wel of ik er niet naar toe mag.
De planning is om eind volgend jaar die 29 daagse rondreis te maken, beginnend in het zuiden en dan door naar het noorden. Waar ik dan sowieso 2 weken verblijf. Want het noorden trekt me toch het meest.
Boeken doe ik pas als ik zeker weet dat de reis doorgaat want ik wil niet nog eens een teleurstelling verwerken.
Ik ben dus ook aangenaam verrast als ik een mail ontvang met een leuke actie-reis naar Noord-Vietnam.
Alle dorpen die ik graag wil bezoeken staan erbij, Mai Chau, Diên Biên Phú enz.. Ik krijg het gewoon warm als ik het dagprogramma doorlees. Overnachting in een homestay en dan ook nog een cruise incl. overnachting in Halong Bay.
Dit is precies wat ik wil, dit is mijn reis!
En het mooie is: de reis gaat gegarandeerd door, ongeacht de hoeveelheid reizigers. Super! Het kan dus zijn dat ik alleen reis met de gids of misschien met een klein groepje. Het eerste klinkt wel heel aantrekkelijk.
Nu nog een goede datum prikken want ik moet natuurlijk rekening houden met mijn collega's.
Maar daar hoef ik niet lang over na te denken. Aangezien er veel wandelingen in zitten ga ik natuurlijk niet in het warme seizoen. Dus heb ik besloten om half januari 2017 te gaan.
Het noorden is sowieso wat koeler dan het zuiden, ideaal voor een actieve vakantie.
Ik heb inmiddels geboekt en ben me al aan het voorbereiden. Krijg nu echt de kriebels als ik er aan denk. Want het duurt nog maar 7 weken en dan ben ik eindelijk op de plek waar ik al jaren naartoe heb geleefd.