Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

Cuc Phuong National Park en Hoi An

Noord Vietnam
Vietnam
Stijn123

Cuc Phuong National Park en Hoi An

AAAAAAAHHH Enge beesies aan mijn voet!!!

En nee het waren helaas niet die leuke gekleurde beesies van de AH. De mooie trektocht door het regenwoud in het regenseizoen leverde mij in totaal 10 bloezuigers op. Die heerlijk aan mijn enkels bundelenden. Zelfs na mijn goede voorbereiding van lange broek, dichte schoenen en sokken hadden ze mijn aantrekkelijke lichaam gevonden!!! Roald had meer geluk, hij had er namelijk geen.

Maar de tocht was echt super, mooie natuur en vele incecten. Het National park waar we verbleven was afgeladen met duizenden vlinders. Echt zo gaaf. Alle kleuren en alle maten. Ook de incecten zijn altijd tien keer groter als bij ons. Een mega slak, grote wandelende takken en grote mooi gekleurde spinnen.

En vandaag zit ik in Hoi an en ben al mijn geld aan het uitgeven aan leuke op maat gemaakte kleding. Een jurk, rok en winterjas zijn al binnen. Morgen mijn twee paar pumps ophalen. En weet je wat het mooie is het kost geen drol. Dus ik ga uit mijn dakje.

Helaas is het nog niet gelukt met de bestelling die ik heb mee gekregen voor turnpakjes, de juiste stof nog niet kunnen vinden. Dus lieve nichtjes jullie krijgen dan misschien een mooi jurkje.

Hoi An is een leuk klein stadje waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Hoi An was vroeger in de 16e en 17e eeuw een belangerijk havenstadje, Hoi An staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, Het is knus, helemaal in de avond als alle lampionnen die hier aan iedere gevel hangen worden ontstoken. En de klassieke muziek die in alle straten wordt afgespeeld maken het sprookjesachtig. Ja het is geen straf om hier een paar dagen te mogen doorbrengen.

Het einde van onze reis komt helaas nu al snel in zicht, maar er staan zeker nog leuke dingen op onze planning.

Foto's

5dcb0.jpg
5dcb0.jpg
Stijn123
4d7bc.jpg
4d7bc.jpg
Stijn123
dda7b.jpg
dda7b.jpg
Stijn123