Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

Verrassend Vietnam deel 7

Noord Vietnam
Vietnam
CharissaG

Verrassend Vietnam deel 7

Welriekende pagode
In de omgeving van Hanoi is een excursie naar de Parfum Pagode zeer de moeite waard. Aangekomen bij de rivier word je met een boot naar de tempels geroeid. De vaart duurt een uur en het uitzicht op het karstgebergte is werkelijk prachtig. De tempels, waaronder de pagode, bevinden zich verspreid boven op een berg. Het is ruim een uur lopen naar de grot waarin de pagode zich bevindt. De treden zijn glad en uitgesleten door de vele voorgangers. In de grot bevindt zich een groot altaar met brandende kaarsen en wierook. Er zit een monnik gebeden te prevelen, de sfeer is mystiek.

De bergvolken in Sapa
Als je niet in de winter in Vietnam bent dan is het aan te raden nog noordelijker te reizen naar Sapa en hiervandaan meerdaagse trektochten te doen. Sapa is gelegen in een schitterende vallei, vlak bij de Chinese grens. Hier maak je kennis met bergstammen zoals de Rode Zao en de Hmong. Sapa ligt op 1440 meter hoogte. Het is een mooi dorpje aan de voet van de berg Phan Si Pang, de hoogste berg van Vietnam. De weekmarkten van Can Cau en Bac Ha, zijn dé plaatsen om de verschillende kleurrijke minderheden te ontmoeten. Vooral de Flower Hmong zien er schitterend uit.

The best for last
Het beste bewaar je het beste tot het laatst. Op zes uur rijden van Hanoi ligt namelijk Halong Bay. De plek is adembenemend. Terwijl de schipper zijn traditionele jonk over de rustige zee stuurt, kun je op het dek de serene schoonheid van de rotsen op je in laten werken. Tellen heeft geen zin, het zijn meer dan tweeduizend! Verwen jezelf door een paar dagen door dit schitterende gebied te varen, want een dag is echt niet voldoende. Zorg er dus voor dat je een boottocht hebt met overnachting. Je bent zo ook getuige van de fraaiste zonsopgang van je leven. Veel mooier dan dit wordt het niet!


Foto's

981dc.jpg
981dc.jpg
CharissaG
061e9.jpg
061e9.jpg
CharissaG
f858f.jpg
f858f.jpg
CharissaG