Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

het meer van Ba Be

Noord Vietnam
Vietnam
Jeannette

het meer van Ba Be

9-7-2009: Vandaag hebben we de hele dag gereden naar het meer van Ba Be.
We slapen in een homestay bij een Thay gezin thuis: een huis op palen.
De Thay kleden zich voornamelijk in paarse blouse en zwarte rok of broek en een hoofddoek.
We leven hier met het gezin mee en de gids en de chauffeur voelen zich hier ook zichtbaar thuis want de sportbroek gaat aan en er wordt een wasje gedaan. Ook zitten ze de hele dag bij de familie in de huiskamer gezellig te kleppen. Het is erg warm nu. De vrouw kookt voor ons op de grond: bamboe, boontjes, rijst, vis en varkensvlees, heel smakelijk allemaal. Als toetje meloen en daarna moet ik de specialiteit zelfgestookte rijstwijn proeven.
Dit sterke drankje staat hier in een enorm vat in de kamer en je kunt je waterflesje ermee voltappen, wat ik doe en waar ik de rest van onze reis mee doe.
We genieten nog van het schitterende uitzicht over het meer vanaf ons terras als de avond valt.
10-7-2009: Vanmorgen eten we pancakes met banaan voor ontbijt en daarna gaan we met de zoon des huises en onze gids het meer van Ba Be op.
Onderweg zien we witte vogels, een aap en een waterslang. Normaal zit hier veel meer wildlife maar de natuur is hier van slag want er zijn hier net enorme overstromingen geweest waarbij zelfs 8 mensen zijn overleden doordat hun huis door modderstromen werden meegesleept. We zien dit aan de kapotte oevers, drijvende bomen en het troebele water overal.
Af en toe drijft er dood vee in het water als een trieste getuigenis van deze gebeurtenis.
We bezoeken een mooie grot met veel vleermuizen en lunchen bij een ander Tay gezin, en eten een net geslachte kip met noedels.

Foto's

b2f4c.jpg
b2f4c.jpg
Jeannette
3815f.jpg
3815f.jpg
Jeannette
60dc6.jpg
60dc6.jpg
Jeannette
b2f4c.jpg
b2f4c.jpg
Jeannette
60dc6.jpg
60dc6.jpg
Jeannette