Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

naar Dong Van

Noord Vietnam
Vietnam
Jeannette

naar Dong Van

7-7-2009: De weg van Ha Giang naar Dong Van is adembenemend mooi!
Hoge bergen en rijstterrassen. Overal in de kleine dorpen bouwt de overheid scholen en gezondheidscentra. In dit gebied leven de Green Hmong, een bergvolk met voornamelijk groene en blauwgroene kleuren in hun kleding. Vlak voor Dong Van bezoeken we het oude paleis van de koning. in de tuin ligt de koning begraven (zie foto) en voor zijn tweede vrouw is er een monument. De eerste vrouw collaboreerde met de Fransen dus daar mocht geen monument voor gemaakt worden.
De mannen van de Green Hmong dragen alpinopetjes, een overblijfsel van de Franse tijd, een raar gezicht die Vietnamese koppies met alpinopet.
Dong Van is een lieflijk plaatsje gelegen tussen de hoge bergen. we lopen over het marktje. Her zie je geen toeristen en de kinderen willen allemaal op de foto. 1 meisje pakt mijn hand en laat mij het plaatsje met verschillende, in haar ogen belangrijke gebouwen zien, alsof ze trots is op haar dorp. Dit alles zonder woorden want we spreken helaas niet elkaars taal.
's Avonds word er op een podium midden in het dorp een Vietnamese muziek en dans voorstelling gegeven. Het hele plaatsje loopt uit om dit mee te maken. Het komt als een stuk ouderwetse communistische cultuur over en wij zitten als enige toeristen tussen de notabelen op de eerste rang.
Morgen gaan we naar de bijzondere Green Hmong markt van Lung Phin. Zie mijn tip: onbekende zeer authentieke markt.

Foto's

2cc91.jpg
2cc91.jpg
Jeannette
5512f.jpg
5512f.jpg
Jeannette
9c1eb.jpg
9c1eb.jpg
Jeannette