Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

De kleurrijke markt van Bac Ha

Noord Vietnam
Vietnam
Jeannette

De kleurrijke markt van Bac Ha

5 juli: Vandaag is het zondag en rijden we naar de kleurrijke Flower Hmong markt van Bac Ha. Dit is de kleurrijkste markt van heel Vietnam en er is een kleding en handycraft afdeling een deel waar dieren verhandeld worden en een eetgedeelte waar de boerenbevolking de wekelijkse nieuwtjes uitwisselt. We kijken onze ogen uit hier, het summum voor de fotograaf. De mensen lijken zich niet te storen aan ons, alleen af en toe draaien de bont geklede dames zich wat af.
We slapen in het grote Sao Mai hotel, waar je ook je kunt laten masseren in een ruimte beneden. Ik kies voor een heerlijke voeten massage. Pal tegenover de ingang het hotel is een nieuw houten restaurantje waar je heerlijk kunt eten. Er staat "tour information" boven de deur dus met Engels kun je er terecht en ik kan er geld wisselen , ook erg handig (23000 dong voor 1 euro).
Ze zijn er super vriendelijk en ik mag van het huis internet gebruik maken.
Het hotel is prima en de eerste plek waar we (droog) brood krijgen hoewel ik liever had geslapen in een homestay, dat in de buurt ook mogelijk is.

6 juli: De 2 daagse trekking die we zouden doen hier in de omgeving hebben we geannuleerd omdat het weer nog steeds niet geweldig is en onze blaren van de Laos trekking (zie andere blog) nog steeds niet genezen zijn. In plaats daarvan maken we met onze gids een rondwandeling buiten het dorp waar we een bezoek brengen aan een Flower hmong familie. De man des huises trakteert ons op een zeer sterk zelf gebrouwen drankje en praat honderduit. We verstaan er niks van maar het is wel boeiend om te zien hoe deze mensen leven: zeer primitief en sober. De vloer van de kamer is aangestapte grond. Hij laat ons zien hoe hij het brouwsel in grote potten maakt. Dit drankje vind op de markt gretig aftrek. Ja ook deze mensen houden wel van een borreltje.
We wandelen door een mooi landschap met rijsterrassen en mooie tafereeltjes van kinderen spelend op een buffel.
wordt vervolgd...

Foto's

6c9db.jpg
6c9db.jpg
Jeannette
71a27.jpg
71a27.jpg
Jeannette
07f9f.jpg
07f9f.jpg
Jeannette