Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

Naar Sapa

Noord Vietnam
Vietnam
Jeannette

Naar Sapa

4 juli: We hebben de hele dag gereden vanuit Dien Bien Phu naar Sapa:
Dien Bien is een stad met de geschiedenis van de slag bij Dien Bien Phu in 1948. We rijden langs het herdenkingsmonument in het verder niet zo bijster interessante stadje
De weg naar Sapa met veel wegwerkzaamheden is lang. We zien veel typische Vietnamese smalle hoge huizen onderweg en ik vraag me af waarom de hoogte in als er zoveel ruimte is hier.
Hoe dichter we ons doel naderen hoe meer bergvolkeren we treffen langs de weg. We zien verschillende Hmongs zoals de Red en de Black Hmong.
Tegen de avond komen we aan in Sapa. het regent dat het giet. We blijken niet in ons hotel verwacht te worden en gaan naar een ernaast gelegen guesthouse, rumoeriger maar wel zo gezellig.
'S avonds eten we aan een pleintje in een groot Vietnamees restaurant. Dit blijkt een goede en leuke keus want hier zitten alleen maar Vietnamezen, die voor een weekenduitje naar het koele Sapa komen en ze zitten met hele families te genieten van een traditioneel gerecht uit een grote hotpot.
Na de maaltijd lopen we nog naar de avondmarkt maar omdat het giet van de regen zien we vrijwel niks op een paar verregende Black Hmongs na en een aantal kraampjes waar je kan barbequen. Wordt vervolgd...

Foto's

c69ff.jpg
c69ff.jpg
Jeannette
99beb.jpg
99beb.jpg
Jeannette
f7bb2.jpg
f7bb2.jpg
Jeannette