Mui Ne malaria

Malaria wordt veroorzaakt door een parasiet en overgebracht door muggen. Deze infectieziekte komt voor in Afrika (ten zuiden van de Sahara), Zuid-Amerika (met name in het Amazonegebied) en Zuidoost-Azië. Malariamuggen zijn actief van de avond- tot de ochtendschemering. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen. Bedek ten eerste je huid door sokken en kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen. Oók als dat niet per se praktisch is, zoals in de tropen. Daarnaast is het belangrijk dat je onder een geïmpregneerd muskietennet slaapt – neem als het even kan een eigen (reis)klamboe mee. Smeer tenslotte onbedekte huidoppervlakken in met antimuggenmiddel met DEET erin. Malariasymptomen kunnen al na één week of pas na een paar maanden de kop op steken. Als je geïnfecteerd bent word je goed ziek; je kunt nauwelijks zitten en bent tot niets in staat.

Check deze wereldkaart om in één oogopslag de malariagebieden te zien.

Informatie over Mui Ne

Beste foto's & tips van Mui Ne

'500146' door hillebrand '500146' door hillebrand

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Fairy stream

hillebrand

Een bijzondere plek in Vietnam. Ik ben benieuwd of andere RR'ers hier ook al geweest zijn. Ik vond het in ieder geval erg de moeite waard. Vlak buiten Mui Ne vind je een riviertje dat door een rode zandsteen dal loopt. De zandsteen is prachtig geërodeerd. Dat levert mooie structuren op. Een gids heeft me naar de ingang van de rivier gebracht. Hier werd ik warm onthaald door de lokale jeugd die graag een zakcentje wilde bijverdienen door als gids op te treden. Meestal vind ik dat wel prima, maar in dit geval waren ze wel erg opdringerig en gingen ze iedere keer voor de camera staan met het bekende V gebaar. Een beetje vervelend, maar goed na een halfuurtje vonden ze een paar andere toeristen en ging hun aandacht daar naar uit. Toch nog wat leuke foto's kunnen maken. Groeten, Hillebrand

'503530' door reysigers '503530' door reysigers

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Gemaakt van bamboe.

reysigers

Ronde bootjes gemaakt van bamboe, Corales genoemd. Ze splijten de bamboe net zolang, totdat ze ermee kunnen vlechten. Als de mand klaar is wordt hij eerst dicht gesmeerd met een mengsel van koeienpoep, daarna in een kuil gegraven om te drogen, Hierna komt er een harslaag overheen en hebben ze een waterdichte mand. Deze vissers zijn net terug van hun visvangst.

'542437' door marcvankessel '542437' door marcvankessel

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Grand Canyon ?

marcvankessel

De Fairy Spring is een sprookjesachtig landschap dat is uitgesleten door een rustig stroompje water dat afkomstig is vanuit een onderaardse bron. Het water heeft zich door de eeuwen heen een weg gebaand door het bruingele berglandschap, met grillige rotsformaties als resultaat. In sommige advertenties wordt het gebied ook wel aangeduid als de Grand Canyon in het klein. Nou, dat is natuurlijk schromelijk overdreven. Alles voor de commercie. Maar mooi is het wel; trek je schoenen uit en volg de stroom door dit bijzondere landschap.

Laat kaart zien