Mui Ne malaria

Is er malaria in Mui Ne en wat zijn de malaria gebieden Mui Ne? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Mui Ne, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Mui Ne. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Mui Ne verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Mui Ne om te zien of jouw Mui Ne reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Mui Ne is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Mui Ne

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Mui Ne.  

Informatie over Mui Ne

Beste foto's & tips van Mui Ne

'500146' door hillebrand '500146' door hillebrand

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Fairy stream

hillebrand

Een bijzondere plek in Vietnam. Ik ben benieuwd of andere RR'ers hier ook al geweest zijn. Ik vond het in ieder geval erg de moeite waard. Vlak buiten Mui Ne vind je een riviertje dat door een rode zandsteen dal loopt. De zandsteen is prachtig geërodeerd. Dat levert mooie structuren op. Een gids heeft me naar de ingang van de rivier gebracht. Hier werd ik warm onthaald door de lokale jeugd die graag een zakcentje wilde bijverdienen door als gids op te treden. Meestal vind ik dat wel prima, maar in dit geval waren ze wel erg opdringerig en gingen ze iedere keer voor de camera staan met het bekende V gebaar. Een beetje vervelend, maar goed na een halfuurtje vonden ze een paar andere toeristen en ging hun aandacht daar naar uit. Toch nog wat leuke foto's kunnen maken. Groeten, Hillebrand

'503530' door reysigers '503530' door reysigers

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Gemaakt van bamboe.

reysigers

Ronde bootjes gemaakt van bamboe, Corales genoemd. Ze splijten de bamboe net zolang, totdat ze ermee kunnen vlechten. Als de mand klaar is wordt hij eerst dicht gesmeerd met een mengsel van koeienpoep, daarna in een kuil gegraven om te drogen, Hierna komt er een harslaag overheen en hebben ze een waterdichte mand. Deze vissers zijn net terug van hun visvangst.

'542437' door marcvankessel '542437' door marcvankessel

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Grand Canyon ?

marcvankessel

De Fairy Spring is een sprookjesachtig landschap dat is uitgesleten door een rustig stroompje water dat afkomstig is vanuit een onderaardse bron. Het water heeft zich door de eeuwen heen een weg gebaand door het bruingele berglandschap, met grillige rotsformaties als resultaat. In sommige advertenties wordt het gebied ook wel aangeduid als de Grand Canyon in het klein. Nou, dat is natuurlijk schromelijk overdreven. Alles voor de commercie. Maar mooi is het wel; trek je schoenen uit en volg de stroom door dit bijzondere landschap.

Laat kaart zien