Mui Ne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verrassende Landschappen in Zuid-Vietnam

Mui Ne,
Vietnam


Bij Vietnam zul je al snel denken aan tempels, drukke steden, prachtige karstlandschappen en natuurlijk de Mekong Delta. Toch kun je in dit bijzondere land zomaar op totaal verrassende landschappen stuiten. Zoals hier in Mui Ne. Dit plaatsje aan de kust staat bekend als een vakantieoord voor met name Vietnamese toeristen in eigen land en Russen. Zelfs de menukaarten zijn veelal in het Russisch. Dat zal menigeen doen besluiten om de plek over te slaan, maar naar mijn mening onterecht. Het is een heerlijk rustig dorpje om een paar dagen tot jezelf te komen en het barst er van de fijne accommodaties met zwembad, die niet duur hoeven te zijn. Maar het belangrijkste is, dat er in de omgeving veel te zien is!

Op de foto zie je de witte zandduinen in de omgeving van Mui Ne, in het ochtendgloren. Een bijzonder gezicht, vooral omdat dit niet het beeld is dat je doorgaans van Vietnam hebt. Je kunt vanaf de parkeerplaats een hogere plek op een duin opzoeken (te voet) om een mooi zicht op de zonsopkomst te hebben. Je kunt ook voor een klein bedrag een quad met chauffeur je erheen laten crossen.

Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de rode zandduinen, de vissersdorpen en de Fairy Stream, een beekje langs geërodeerde rotspartijen waar je al pootjebadend doorheen kunt lopen.