Mekong Delta reisblogs

Bacardi Cola

GrietBuis was er (tot 25 sep 2004) Gepost op 08 apr 0910 reacties

De dag start om 07.00 uur met een boottocht over de rivier. In kleine bootjes gaan we eerst naar de floating market. Een bonte verzameling boten, die allerhande waar verkopen. Wat ze te bieden hebben is te zien aan de mast waar boven in de producten hangen die te koop zijn. Toch reuze handig. Daar tussendoor laveren de kleinere bootjes van de kopers. Zelfs de koffieshop vaart er tussendoor. Na de markt de kleinere wateren op. Een fantastische tocht langs paalwoningen, palmen en de rest. Een wandeling langs huisjes en wat daar bij hoort, brengt ons bij een fruitproeverij waar een groot assortiment tropisch fruit op tafel komt. Terug in de bootjes slaat het noodlot toe. Onze vrouwelijke kapitein verloor de macht over het roer en de net opgezette overkapping tegen de zon ging finaal aan flarden. Had ze nog niets verdiend. Dus onder elkaar maar even wat dollars bij elkaar gelapt om haar toch schadeloos te stellen. Na deze echt fantastische tocht even opfrissen in het hotel, lunchen en terug naar Saigon. Lekker eten, even internetten cq mailen en nog een drankje langs de straat. Volgens ons was daar nog nooit een toerist neergestreken en een Bacardi~Cola was ook totaal onbekend. Dus een herhaling van de vorige dag, maar nu sta ik achter de bar. De glazen gevuld met ruim voldoende Bacardi en een scheutje Cola. Ze snappen er niets van, maar vinden alles dermate leuk dat we de drankjes gratis krijgen, plus een speciaal voor ons gehaalde Vietnamese krant, die we uiteraard niet kunnen lezen.

GrietBuis Positie 18399 (0 p.) Lid sinds 26-09-2007 Foto's en tips: 2651 Blogs: 5 Fans: 27
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

TV ster of toch niet?
4 9
Gepost op 26 november
India Odisha
Teamwork!
4 12
Gepost op 13 november
India Odisha
Mekong Delta.
0 5
Gepost op 08 april
Vietnam Mekong Delta

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Helemaal leuk Grietje, voor mij natuurlijk niet herkenbaar, maar het voelt allemaal uiterst vriendelijk en gastvrij aan! Wat goed dat jullie de vrouw op de boot nog wat extra's hebben gegeven, en dat van die barcardi cola zullen ze nu zelf ook wel hanteren denk ik!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Leuk geschreven verhaal, Grietje. Ik zie het voor me!

leonvanmaenen

Door: leonvanmaenen • Geplaatst op

Wat een leuk verhaal Grietje. Ik vond die floating market in de Mekon Delta echt geweldig. Het plaatsje Can Tho was ook leuk. Dus je hebt nog verborgen talenten als bartender óók!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

En lallend gingen ze weer verder! erg leuk beschreven

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Erg leuk om te lezen Grietje, alle 2 de verhalen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.