Mekong Delta reisblogs

Mekong Delta.

GrietBuis was er (tot 24 sep 2004) Gepost op 08 apr 095 reacties

Met een rugzakje, met een verschoning voor één nacht, zijn we vanmorgen om 07.00 uur op weg gegaan naar de Mekong Delta. Met onderweg een koffiestop gingen we naar de Vinh Tran pagode. De weg er naar toe was prachtig. Net de Biesbosch, maar dan met palmen en andere exotische bomen en planten. Je verveelt je geen moment. Tifo, onze Vietnamese gids vertelt heel veel over het land en de bezienswaardigheden tijdens de rit, soms te veel, want sommigen onder ons willen nog wel even slapen. De tempel was de moeite waard. Na ons bezoek, zittend in de schaduw voor een, voor enkele onder ons, broodnodige nicotine stop, worden we uitgenodigd een kijkje te nemen in een bidruimte van een klooster. Zo´n zes nonnetjes met bijna kaalgeschoren hoofden vertelden ons het een en ander over het leven daar. We dachten dat het hele jonge meisjes waren, maar ze bleken al in de dertig te zijn. Je schijnt toch erg jong te blijven zonder drank en seks. Bij ons lunchadres in Mytho was de soep van oma erg lekker. Daarna richting ferry, oud en gammel, naar de overkant en met de bromtaxi naar ons hotel. Even opfrissen en dan de omgeving verkennen. Het leukste is dan om in een straatje achteraf op de stoep op plastic krukjes iets te drinken bij de plaatselijke bevolking. De avondmaaltijd vond plaats in een restaurant dat slang als specialiteit op het menu had staan. Een paar dapperen onder ons waagden zich aan deze `lekkernij´ en hebben smakelijk gegeten. De rest van ons trouwens ook. Na de maaltijd bleef de harde kern achter om nog wat te drinken. Ach, zei ik, doe mij maar een Irish Coffee. Nou de barkeeper is al naar huis en wij weten niet hoe dat moet. Ik wel, zei één van de mede reisgenoten en verdween achter de bar, alwaar zij het achtergelaten personeel even leerde hoe een Irish Coffee werd geserveerd. Dus in het vervolg wordt in dat restaurant geen koffie met whisky geschonken maar whisky met een klein beetje koffie.

GrietBuis Positie 18399 (0 p.) Lid sinds 26-09-2007 Foto's en tips: 2651 Blogs: 5 Fans: 27
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

TV ster of toch niet?
4 9
Gepost op 26 november
India Odisha
Teamwork!
4 12
Gepost op 13 november
India Odisha
Bacardi Cola
0 10
Gepost op 08 april
Vietnam Mekong Delta

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

stond je hier nou alweer achter de bar!! Heel leuk geschreven, maar dan toch liever wat ouder, ipv zonder ...nou ja, je weet wel...

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Jullie brengen die arme mensen nog aan de drank!

leonvanmaenen

Door: leonvanmaenen • Geplaatst op

Leuk hee, gaan we volgende keer checken of ze die verhouding Whiskey-coffee hebben aangehouden.

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Zo te lezen hebben jullie de interne mens goed verwend! slang met een whiskey-cola toe - dat is nog eens heel wat anders :-)

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Ha, heel herkenbaar, Grietje! Zit nog vers in mijn geheugen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.