Mekong Delta reisblogs

Mekong

kellen was er (tot 01 nov 2007) Gepost op 27 okt 090 reacties

Mekong

Wordt een korte up-date hier, het is namelijk te warm hier! (benauwd)
Oja mochten er nu spellingsfouten in zitten, ik heb een strange toetsenbord.

Afgelopen dinsdag dus met de bus naar de Mekong gegaan, lange busafstand (totaal zo'n 5 uur).
Mekong is echt waanzinni mooi!!!!!! Je ziet vanaf de bootjes (ook vanuit de bus) het leven langs de kant maar ook op het water. Hoe ze vissen, de verkoop van fruit/groente (op de Floating Market, aan een stok op de boot kan je zien wat ze verkopen), het wassen van kleren, de natuur (groener dan groenst).
Tijdens de lunch kwam Olga erachter dat de eigenaar van het restaurant een python (van zo'n 2 meter) als huisdier had. Op een gegeven moment is die eruit gehaald en had een andere toerist hem om zijn nek, Olga wilde ook wel en dat was even later ook wat gebeurde. De helft van de Python om haar nek!!!!!! Best grappig zo'n diertje, en eigenlijk voelt hij heerlijk zacht aan (ja ik heb hem "geaaid".

We hebben besloten om in een Homestay te slapen, en ik kan 1 ding zeggen: TOP!!!!!!!
Met een cyclo zijn we vanuit Can Tho naar de homestay gegaan. Ik wilde eigenlijk helemaal niet op zo'n ding (brommer) maar ja werd voor het blok gezet. Hele tour door de stad gehad (waarbij ik af en toe dacht.....die 2 seconden regeling mogen ze hier ook wel invoeren), daarna naast de rivier gereden en wij waren echt een attractie daar. Super rit.
Homestay lag gelijk aan de rivier met een mooi terras en wij hadden een bamboehutje.
De eigenaars waren super vriendelijk.
S'avonds vroe gaan slapen, want ja van de krekels en gecko's wordt je moe. (oja en die muggen konden mij daar wel drinken!).
S'ochtends ervroeg uit, lopend naar een lokaal marktje en volgens mij zien ze daar ook amper toerisen hahahaha. Heel gaaf daar. En helemaal bijzonder over wat daar als "etenswaar" wordt beschouwd (daar kom ik in de volgende update op terug).
De hele ochtend verder over de Mekong gevaren en ook van die "speciale" bootjes gezien (mensen die Peking Express kijken weten dat daar laatst de 1e aflevering mee begon). Tegen de middag weer teruggekeerd naar Saigon waar we gelijk weer in de heksenketel terecht kwamen (we zijn echt blij dat we vandaag de stad definitief mogen verlaten)
Ja er waren een boel Kodak-momenten in de Mekong.

Vandaag beetje rommelige dag, uitchecken en de tijd uitziten tot 8 uur vanavond (2 uur s' middags jullie tijd), aangezien dan de nachtbus ons naar de volgende plaats brengt waar we aan het strand gaan genieten!!!!
Nog wel even met Olga naar het War Rememnance geweest. Gaat over de Vietcong oorlog, hele heftige foto's gezien, waar je vreselijk stil van word en werkelijk tranen van in je ogen krijgt. Het is niet te bevatten wat er toen allemaal hier is gebeurd qua ellende (en ook niet uit te leggen in een update). Nergens zie je meer materialistische schade, wel mensen die armen of benen missen of kromingen hebben.

Ook zien we natuurlijk andere dingen hier in Saigon, tis niet zo dat je alleen persoonlijke schade ziet.
Vanochtend nog een meneer op een fiets gezien die slangenwijn verkocht en wat hij in een kooi op zijn fiets....juist ja een slang!!! Moeten we in NL doen.
Gelijk de politie op ons dak!

Mmmm toch nog een lange update geworden.....Wellicht kan ik nog zoveel meer vertellen, maar af en toe weten we niet eens meer wat we in Kuala Lumpur hebbn gedaan. Zoveel zien we en zoveel gebeurd er hier. Voor ons gevoel zijn we niet nog maar 1 week op vakantie maar lijkt het al zoveel langer.

kellen Positie 23090 (0 p.) Lid sinds 14-09-2008 Foto's en tips: 146 Blogs: 19 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Geboekt!!!
0 0
Gepost op 26 december
India
Naar huis
0 0
Gepost op 27 oktober
Vietnam Hanoi
We LOVE Sapa
0 0
Gepost op 27 oktober
Vietnam Noord Vietnam

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.