Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mekong Delta image

Mekong Delta

Mekong Delta
Vietnam
Bowral

Op naar de Mekongdelta!

Beste Reisreporters,

Morgen, 14 februari, is het dan zover! Dan mag ik dankzij jullie enthousiaste reacties het afgelopen jaar voor Columbus op fotoreportage naar Vietnam. De reis duurt 15 dagen en ik ga samen met journalist Wim Kamerbeek. We vliegen op Ho Chi Min City en het is de bedoeling dat we een reportage maken over de Mekongdelta en het eiland Phu Quoc. Gewapend met een tas vol Sony fotoapparatuur zullen we proberen zo veel mogelijk de minder gebaande paden te betreden. Het leuke van de reis is, dat we ter plekke veel moeten improviseren. We huren in ieder geval een auto en we zullen veel gebruik maken van boten om de delta tot in het diepst te doorvorsen en de kustlijn in kaart te brengen. Hotels zijn er niet geboekt, dus dat zien we daar dan wel. Indien mogelijk zullen we zeker ook overnachten in 'homestays'. We gaan op zoek naar weinig bezochte drijvende markten, pagode's en tempels, hagelwitte 'verlaten' stranden, vriendelijke mensen, leuke dorpjes en groene rijstvelden. Mochten jullie zelf nog tips hebben voor dit gebied, geef deze dan vandaag nog even door!

Na een gezellig middagje op de Columbus-redactie in Haarlem, waar we een uitvoerige briefing hebben gekregen (en slimme fototips van Louise!), zijn we er helemaal klaar voor!

Ik realiseer me heel goed dat ik als 'Reisreporter van het jaar 2008' geacht word een puike fotoreportage voor het blad af te leveren! Ik doe hiervoor mijn uiterste best. Aan mijn enthousiasme en inzet zal het zeker niet liggen! Als er mogelijkheden zijn, zal ik tussentijds een berichtje op de site achterlaten.

Paul

PS In maart zal ik me weer wat actiever 'roeren' op de site ... ;-)