Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mekong Delta image

Wat is dit lekker.

Mekong Delta
Vietnam
Mousta

Wat is dit lekker.

O wat is dit heerlijk, na 3 dagen door de Mekong Delta gecrost te hebben zijn we neergestreken op Mui ne beach, een tropische verrassing aan de kust van Vietnam 180 km van Saigon, na een fantastische maar heel zware tocht door het zuiden van Vietnam.
Na de hoofdprijs betaald te hebben voor deze excursie € 40.- pp voor 3 dagen inc hotel met airco en ontbijt, zijn we op pad gegaan door deze voor ons nieuwe wereld.
Met een kleine groep op weg naar My To, dan de boot in en naar de kleine eilandjes in de Mekong, waar de bevolking hard werkt en van niets iets maakt en ook geen afvalproducten kent, alles word gebruikt.
Na een heerlijke en gratis lunch, wil deze oen wat leuks doen en deel ballonnen uit, het veroorzaakt een komplete oorlog tussen de kinderen en bij mij een rode kop.
In de stad aangekomen de Backpackersbijbel open geslagen en een restaurant uitgezocht, in een woord hemels lekker.
Na deze dag op naar het hotel, met airco maar zonder ramen heel beklemmend, toch goed geslapen naar een paar stevige borrels.
Bij het ontbijt, het slaapzand nog niet uit de ogen, komt de big boss van het hotel binnen denderen, met de moter luid ronkend tussen de tafels door, zal wel zo horen hier want gedurende de nacht staat de auto ook in de eetzaal.
Onderweg naar de volgende excursie klappert er bijna een kokosnoot door de voorruit, verloren door een overbeladen brommer, wat gezien de rotzooi op straat wel vaker voor komt.
Bij de drijvende markt aangekomen in onze boot ,zien we een langszaam zinkende boot, waarbij 2 vrouwen zitten te lachen ( zie mijn foto) zeker net Apeldoorn gebelt?????
Schitterend mooi deze markt en heel anders dan in Thailand.
Bij de lunch deel ik een rat met de ene, en slang met de andere buurman, de smaak is niet slecht , maar ook niet biezonder,
maar het is voor een goed doel, veel te veel ratten hier,
Mijn Vietnamese buurman Jimmy kijkt al met al een verlekkert gezicht naar de hond van het hotel, maar dat is voor mij een stap te ver.
De laatste dag nog een bezoek aan een visfarm en een Cham dorp.
Cham mensen zijn moslims en wonen op vlotten in de Mekong, alwaar ze leven maar niet werken, de kinderen bedelen het kostje bij elkaar.
Erg zonde van deze heel mooie mensen.
Dan terug rijdend in een kokend hete bus zonder airco, 50 graden celcius, zie ik ons al liggen op het strand, vanwaar ik u nu schrijf.

Sjannie en Gerard
,