Mai Chau

'497617' door Yvonne_lovestotravel '497617' door Yvonne_lovestotravel

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Mai Chau

Yvonne_lovestotravel

Wij verbleven een aantal dagen in Mai Chau, er hangt een hele relaxte en rustgevende sfeer. Op wat rijstvelden, bergen en een klein dorpje na is dit alles wat er is, genoeg om tot rust te komen. De dorpsbewoners (hier op de foto) doen hun dagelijkse dingen.

'496860' door Yvonne_lovestotravel '496860' door Yvonne_lovestotravel

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

De dansers van Mai...

Yvonne_lovestotravel

In 2012 hebben wij een aantal dagen doorgebracht in het mooie Mai Chau in het noorden van Vietnam, waar we s'nachts in een houten huis bij de locals sliepen. Overdag fietsen in het mooie landschap van Mai Chau en s'avonds na een overheerlijke Vietnamese maaltijd en een Vietnamees biertje werden wij nog getrakteerd op een mooie dansshow van de dorpbewoners.

'490091' door erictkindt '490091' door erictkindt

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Weefster

erictkindt

in mai chau (bereikbaar in een drietal uur vanuit hanoi) het plattelandsleven van de Noord vietnamezen gaan observeren. het is wel een beetje toeristisch maar voor hen die geen trip door de bergen ondernemen toch even een andere kijk op Vietnam. de lokale bevoling leeft dan ook van het toerisme zoals deze vrouw die allerlei doeken weeft om dan te verkopen aan die toeristen

'493202' door erictkindt '493202' door erictkindt

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Vlechten

erictkindt

deze dame zit op de parking bij de restaurantjes in mai chau en hoopt dat de toeristen die daar komen eten ook iets kopen van het handwerk dat ze maakt

'554665' door photofreak '554665' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Homestay

photofreak

In Mai Chau kreeg ik de kans om in een homestay te slapen. Echt geweldig natuurlijk. Dan verwacht je een plekje te krijgen boven het huis maar niets is minder waar. Op de foto zie je zo'n homestay. Een 'slaapkamer' op palen. Eronder de 'eetzaal'. Het huis van de eigenaren staat ernaast. Zij verzorgen alles, van ontbijt tot een nette slaapplek. Het enige nadeel, de douches en toiletten staan een eind verderop. Zodat je 's nachts best wel een eindje moet lopen nadat je eerst die steile trap afdaalt. Maar het is echt aan te raden.

'555314' door photofreak '555314' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Happy Tree

photofreak

Tijdens de feestdagen (nieuwjaarsdag is op 28 januari) zie je veel mensen deze boompjes kopen. Ze noemen ze Happy Tree. Je kan het een beetje vergelijken met onze kerstboom. Soms gaan ze de boompjes ook nog extra versieren met kerstverlichting. Je ziet sommige er ook mee rijden op een brommer, met zo'n boompje achterop. Deze foto heb ik gemaakt bij een soort Intratuin, net buiten Mai Chau. Op de achtergrond zie je de bergen in de dikke mist. Graag even openen.

'545845' door Yvonne_lovestotravel '545845' door Yvonne_lovestotravel

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Mai Chau,...Noord-Vie

Yvonne_lovestotravel

Inmiddels alweer jaren geleden hebben we een twee-daagse trekking gemaakt door Mai Chau, waarbij we in een klein dorpje verbleven en bij een Vietnamese familie sliepen. De omgeving is schitterend ook al zaten we in de wat droge tijd, we hebben daar wandelingen en fietstochten gemaakt en dat kan daar prima. Dit is een foto vlakbij de plek waar we verbleven.

'554904' door photofreak '554904' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Leuke meiden

photofreak

Deze meiden waren gezellig aan het spelen aan de kant van een smal weggetje, net buiten het dorp. Ze vonden het heel leuk om op de foto te komen en waren helemaal blij toen ze de foto ook nog konden bekijken via het schermpje.

'554837' door photofreak '554837' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Waterlelies (panorama

photofreak

Waterlelies had ik echt niet verwacht in januari in Vietnam. Maar in Mai Chau zag ik er toch enkele in een vijver staan te pronken. Wel even openen.

'555233' door photofreak '555233' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Vriendelijke dame

photofreak

Tijdens de wandeling door Mai Chau kom ik veel lokale mensen tegen. Het enige nadeel is dat ze weinig tot geen Engels kunnen. Vooral de ouderen kennen maar een paar Engelse woordjes. Dus echt een gesprek aangaan zal niet lukken. De meeste mensen vinden het leuk om op de foto te komen. Zo ook deze dame die ik, zo te zien, heb gestoord tijdens het eten.

'555456' door photofreak '555456' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Landschap

photofreak

Onderweg van Mai Chau naar Son La geniet ik van de uitzichten. Ondanks het bewolkte weer ziet het er prachtig uit. Dit gebied is ook ideaal voor een wandeling. Gelukkig is de mist opgetrokken en heb je mooie vergezichten. Graag even openen.

'554705' door photofreak '554705' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Binnenkant homestay

photofreak

Sommige van jullie schreven al dat dit een luxe homestay is en dat klopt ook. Het is schoon, ruim en van (bijna) alle gemakken voorzien. Ik lag in deze grote ruimte samen met nog een stel. Er liggen matrassen op de grond en er liggen dekens. Die je ook wel nodig hebt want 's nachts koelt het behoorlijk af. De klamboe heb ik niet gebruikt want er was geen mug te bekennen. Leuk detail: de vloer is gemaakt van balken die met een uitsparing van zo'n 15 cm naast elkaar liggen en daar over heen liggen bamboematten. Dan pas valt het op hoe sterk bamboe is. Het is er 's nachts heerlijk rustig en 's morgens wordt je wakker van de geluiden van de vogeltjes en staat een uur later het ontbijt voor je klaar.

'555378' door photofreak '555378' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Close-up Happy Tree

photofreak

De Happy Tree ziet er fleurig uit (zie vorige foto) en van ver lijkt het een boom met nepbloemetjes. Daarom een close-up zodat goed te zien is dat dit wel echte bloemetjes zijn.

'554788' door photofreak '554788' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Landschap Mai Chau

photofreak

De omgeving in Mai Chau is prachtig. Ideaal om te fietsen of te wandelen. Zelfs met wat minder weer is het de moeite waard. Bij de homestay hebben ze een plattegrond zodat je niet kan verdwalen. Ik ben zelf op pad gegaan en dat is goed te doen. Wel even openen.

'554747' door photofreak '554747' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Verkoopsters

photofreak

Deze dames hebben een plekje gevonden aan de rand van het dorp om hun zelfgemaakte spullen te verkopen. Armbandjes, tasjes en zelfs katapulten. Het is 's morgens best wel koud en de dames hebben de winterkleding aan. Ze vinden het leuk om op de foto te komen en willen ook een foto met mij erbij. Ze hebben allemaal een mobiel dus we zijn wel even bezig. Foto even vergroten voor de details.

'555514' door photofreak '555514' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Kunstbloemen

photofreak

Vietnamezen zijn dol op bloemen en dan vooral kunstbloemen. Je ziet ze dan ook veel aan de kant van de weg te koop. Deze bloemen worden ook vaak gebruikt op begraafplaatsen.

'562426' door ArnoldS '562426' door ArnoldS

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Traditionele...paalwo

ArnoldS

Terecht wordt Mai Chau een van de mooiste valleien van Vietnam genoemd, uitgestrekte rijstvelden tegen een achtergrond van dramatische bergen. Kleine dorpjes met met authentieke houten paalwoningen.

'555571' door photofreak '555571' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Landschap omgeving Ma

photofreak

Dat er niet alleen rijst wordt verbouwd in het noorden van Vietnam is hier goed te zien. De landschappen veranderen constant als we van Mai Chau naar Son La rijden. Wel even openen.

'554722' door photofreak '554722' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Kleurrijke souvenirs

photofreak

In Mai Chau zie je ontzettend veel winkeltjes. Ze verkopen er handgemaakte spullen, van hout en stof. De houten artikelen worden door de mannen gemaakt, zoals pijl en boog en beeldjes. Je ziet de dames de hele dag bezig met weven, haken, breien en vooral borduren. Van die kleurtjes word ik altijd vrolijk. En nee, ik heb deze sjaals niet gekocht (ik heb er al genoeg).

'555167' door photofreak '555167' door photofreak

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Peuterspeelzaal

photofreak

Ik neem altijd veel spullen mee voor kinderen, zoals kleurboekjes, potloden, knuffeldieren en autootjes. Vaak bezoek ik een schooltje of zoals hier, een peuterspeelzaal. Als ik de plek heb gevonden ziet het er uitgestorven uit. Ik loop door en hoor toch kinderen. Ga naar binnen en zie dat de kindjes net iets te eten krijgen. Het ziet er allemaal keurig uit. Er staat een grote kast en het speelgoed puilt eruit. Ook de kinderen zien er prima uit. De spullen die ik in mijn rugzak heb zitten gaan weer mee voor mijn volgende bestemming. Helaas mag ik binnen geen foto's maken.

'568521' door kokkiesjoe '568521' door kokkiesjoe

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Dame met Blauw oog

kokkiesjoe

Vandaag verblijven we een nacht in Mai Chau. Mai Chau ligt midden in een schilderachtige vallei met rijstvelden die omgeven wordt door de kastbergen. In dit dorp waar Witte Thai in op palen gebouwde woningen leven, overnacht we! We maken een wandeling langs en door de rijstvelden, daar komen we deze dame wandelend tegen.

'565885' door Columbo '565885' door Columbo

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Vietnamese vrolijkhei

Columbo

Ik heb me nog nooit zo relaxed, vrij en welkom gevoeld als in dit gebied, Mai Chau, van Vietnam. Je loopt rond door de mooie natuur, met schitterende uitzichten en landschappen terwijl de mensen zwaaien, lachen en contact met je willen maken. Ze zijn werkelijk geïnteresseerd en nemen de tijd voor je. Schrik niet als deze arme en hardwerkende mensen naar je leeftijd vragen....dat is uit respect.

'1092211' door chateau '1092211' door chateau

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Mia Hap, mmmmmmm

chateau

Het is al laat als we Mai Chau binnenrijden. Overal hebben zich al verkoopsters gesetteld om hun etenswaren aan de man te brengen. Zo ook deze dame. Eerst dacht ik even dat ze haar naambordje erbij gezet had. Mia hap staat echter voor gestoomde mais.

'1105386' door renie '1105386' door renie

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Eetstokjes

renie

Bamboe is er genoeg te vinden in Vietnam. Er wordt werkelijk van alles van gemaakt. Dat er echter ook eetstokjes van worden gemaakt kun je je nauwelijks voorstellen als je de vrachtwagen ziet aankomen met enorme grote bamboestammen. De stammen worden eerst in kleine stukken gehakt om vervolgens in steeds kleinere stukken als stokjes te eindigen!