Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoi An image

Hoi An – Van de ene gekte in de andere

Hoi An
Vietnam
TresContent

Hoi An – Van de ene gekte in de andere

Na een aantal dagen actief bezig te zijn geweest vertrekken we vanuit Hanoi, de stad der toeters, naar Hoi An. Op naar een aantal dagen welverdiende rust!

Inmiddels zijn we de gekte van Hanoi aardig gewend. De stad van levensgevaarlijk oversteken, het eeuwige getoeter en algehele drukte voelt inmiddels als een bekende basis. Het is, eenmaal in Hoi An, dan ook schakelen. Van basic homestay en druk stadshotel naar een luxe hotel waar complete rust heerst. Hier waren we aan toe, althans, dat dacht ik.

Al vrij snel voel ik me ietwat onrustig worden. Ik krijg de kriebels van het uiterst vriendelijke personeel dat maar achter iedereen aan rent. ‘Zal ik uw broodje voor u snijden? Wilt u echt geen schone handdoek? Is alles in orde?’. Stiekem mis ik nu al de drukte en anonimiteit van Hanoi…

Na wat ‘ontspanning’ aan het zwembad begeven we ons naar de ‘Old Town’ voor wat eten en sightseeing. Er heerst hier een compleet andere sfeer dan we tot nu toe in Vietnam hebben meegekregen. Ook hier is er gekte te bespeuren, maar op een compleet andere manier dan in de hoofdstad. De streetfoodstalletjes, bier met de locals op straat en duizenden scooters hebben plaats gemaakt voor toeristenwinkeltjes en luidruchtige bars. Waar we in Hanoi veelal locals troffen, zien we hier vooral toeristen. We reizen in het laagseizoen dus dit stadje zal tijdens het hoogseizoen helemaal overlopen van de toeristen.

Het is zeker niet zo dat Hoi An niet bevalt. Het is een gezellig plaatsje met veel mogelijkheden. We hebben daarnaast nog drie dagen om het hier verder te verkennen.

Maar dat het een wereld van verschil is, dat is duidelijk. Dat heet nou acclimatiseren!

Foto's

4a422.jpg
4a422.jpg
TresContent
38355.jpg
38355.jpg
TresContent