Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoi An image

Hoi An - historische bezoeken en nieuw plan

Hoi An
Vietnam
Ronderegt

Hoi An - historische bezoeken en nieuw plan

Maandag 24 maart 2014:
Na het ontbijt, naast de eerder bekeken informatie op internet, een travelagent bezocht voor meer informatie inzake een vlucht van Da Nang naar Nha Trang, de prijs blijkt nagenoeg gelijk aan die op internet en morgen (25 maart) is er nog plaats, we gaan deze 500km per vliegtuig afleggen en boeken voor 4.254.000 Dong (147,- euro) 2 tickets (inclusief kosten voor betaling met creditcard, in Vietnam is dit gewoon en betaal je hiervoor 3% van het totaalbedrag). We besluiten ook aan het eind van deze dag alvast nabij het vliegveld in Da Nang te overnachten en reserveren voor 17.15 uur een shuttlebus in ons hotel en melden dat we per direct uitchecken.
We hebben nog de hele dag en zetten onze bagage in opslag en huren bij de buren 2 fietsen om nog wat buitengebied te verkennen, we fietsen door dorpjes, langs rijstvelden naar het Water Coconut Forrest alwaar 75 hectare land onder water staat met hierin de water coconut palms een apart natuurgebied dat plaats biedt aan veel dieren. We drinken wat, fietsen terug tot aan de kruising en vervolgen onze weg tot we bij het Cua Dai strand komen, kijken even op het strand en eten een specialiteit genaamd Bac Lao, bestaande uit dikke noedels met vlees en kroepoek.
Aangesterkt fietsen we tussen de rijstvelden door terug naar het centrum van Hoi An en daar de bus pas over ruim anderhalf uur vertrekt is er nog voldoende tijd voor een ijsje. Fietsen terug, leveren ze in, wachten even op de bus die ons vervolgens via de kustweg naar Da Nang brengt, waar we rond 18.30 uur op het vliegveld worden afgezet. Eerder hebben we via Agoda een hotel (OC Tien Sa) geboekt en we laten ons door een taxi brengen. Da Nang heeft een grote brug als slang uitgevoerd, verder valt op dat er grote steenhouwerijen zijn, grote hotels aan de kust en nog veel meer in aanbouw, veel sportvelden, mega restaurants en zalen voor feesten, veel en grote telecom winkels en we zagen zelfs een KFC en een Yves Rocher.
We eten maar weer eens "op straat" (rijst met kip deze keer = com ga) en drinken elders nog een biertje. Na terugkomst in het hotel nog even op internet naar hotels in Nha Trang gekeken en toen ging het licht uit.
Als volgens mij al een keer eerder aangegeven, boeken we niet altijd vooraf een hotel, maar maken met behulp van Tripadvisor en/of Agoda alvast een keuze van 3 of 4 adressen en schrijven deze dan op. Aangekomen in de stad laten we ons dan bij onze eerste keuze afzetten, bevalt het (prijs, ligging, indeling, schoon) dan blijven we, zo niet zoeken we even verder. Is het voor 1 nacht en verwachten we laat aan te komen 's avonds dan boeken we wel.

Zondag 23 maart 2014:
Hoi An heeft nog veel monumenten die jaarlijks door hoog water worden bedreigd als de rivieren weer eens buiten hun oevers treden, om restauratie en onderhoud te bekostigen kent Hoi An een ticketsysteem. Je koopt voor 120.000 Dong p.p. een set van 5 tickets en je kunt zelf een keuze maken uit zo'n 23 locaties die dan met inlevering van 1 ticket per locatie kunnen worden bezocht.
Wij hebben als eerste de Japanse Brug bezocht, welke ooit gebouwd werd om aan beide zijden van het water handel te kunnen drijven, deze brug heeft nog steeds zijn orginele stenen bewakers, aan de ene zijde de honden en de andere zijde de apen.
Onder het genot van een koffie de rest van de route bepaald en na een tempel, kijken we op de markt, in winkels, lunchen in een van de vele eetgelegenheden en bezoeken dan het Hoi An Traditional Art House, hier zijn diverse ambachten bij elkaar gebracht en kun je ook het eindresultaat kopen. Verder is er op gezette tijden een show met locale muziek, dans en zang.
Als laatste bezoeken we de Tran Family's Chapel, hier heeft het meisje echter meer met snel naar de verkoopitems loodsen dan informatie over het pand, gezellig is ze ook niet te noemen ... jammer!
Meer informatie: www.HoianAncientTown.vn
We drinken een "verse" bier (niet uit fles, maar locaal gebrouwen) en eten 's avonds bij het straatrestaurant waar we vrijdag ook hebben gezeten en worden allerhartelijkst onthaald.
Net als we terug wilden naar het hotel start tussen de Japanse Brug en de rivier een show van locale dansen als de lampionnendans, een mooie afsluiter van de avond.

Foto's

44b97.jpg
44b97.jpg
Ronderegt
f7dc5.jpg
f7dc5.jpg
Ronderegt
d03e7.jpg
d03e7.jpg
Ronderegt
c6719.jpg
c6719.jpg
Ronderegt
f7dc5.jpg
f7dc5.jpg
Ronderegt
d03e7.jpg
d03e7.jpg
Ronderegt