Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoi An image

Hoi An

Hoi An
Vietnam
Kellybaetsen

Shoppen in Hoi An

Waar was ik gebleven?? O ja, shopaholictown Hoi An. Een geweldig authentiek dorpje dat al overspoeld is door hordes toeristen. Hoi An heeft veel oude gebouwen en staat daarom ook op de lijst van Unesco en terecht. Maar ja, de belangrijkste attractie voor ons dames waren toch wel de vele winkels. We blijven vrouwen!
De eerste dag hebben we een stadstour gehad door Hoi An. Oude gebouwen bekeken en een boottour. Erg mooi weer allemaal. Hoi An is echt heel erg leuk en de mensen zijn zoals gewoonlijk weer buitengewoon vriendelijk. De eerste avond was het dan eindelijk tijd voor onze kookcursus. Hebben we iets opgestoken?? Het was erg lekker maar we hadden het te druk met lachen om er iets van op te steken (op wat kleine dingen na). We moesten ook iedere keer geholpen worden omdat we iedere keer niet luisterde en eigenlijk alleen maar aan het lachen waren. Het was in ieder geval wel erg gezellig en het was erg lekker. Ik weet in ieder geval wel hoe ik loempia's moet rollen (dat was mijn belangrijke taak). Toch nog iets geleerd.

De tweede dag Hoi An stond in het teken van WINKELEN!!!!! Een van de eerste levensbehoefte van de moderne vrouw en zo ook van mij. Die ochtend ben ik naar de vismarkt geweest (om 6.30 in de ochtend!!!!! Jazeker). Absoluut de moeite waard. Wat een mierennest op zo'n vismarkt! Echt niet te geloven. We waren ongeveer de enige toeristen want niemand gaat op zo'n onchristelijke tijd naar de markt (ik normaal gesproken ook niet).
De mensen hier worden echt gek als ze toeristen zien: Hey you, you buy from me?? Buy from me tourist! I make you special price!
Na de markt zijn we de anderen koopverslaafde vrouwen op gaan halen om het centrum onveilig te gaan maken. Er stond heel wat op het programma/verlanglijstje:
- Lampionnen
- Armbandjes
- Sjaaltjes
- Rokjes passen en nog meer passen
- Tassen (ja, ook ik weer want ik heb er immers nog niet genoeg)
- Bananenpannenkoeken eten oftewel lunchen.
Winkelen bij 30 graden is ongelooflijk vermoeiend dus hebben we 's middags ongelooflijk lui aan het zwembad gelegen en die avond overheerlijk gegeten bij een Vietnamees die Nederlands van toeristen had geleerd.
Hoi An, een aanrader maar jammer dat er allerlei luxe resorts in aanbouw zijn dat totaal niet bij het land past.

Van Hoi An zijn we naar Hue gegaan waar we maar erg weinig tijd hadden. Een supersnelle sighteing gedaan. Een paar tempels, een boottocht over de parfumrivier en de paarse stad werden bezocht. Erg mooi weer!
En toen was Hanoi aan de beurt. Met het vliegtuig deze keer:
We're flying hiiighhhhhh, we're flying high in Vietnam!!!
Om ons een 13 urige treinrit te besparen zijn we in een uur naar Hanoi Gevlogen. Dat is het betere werk.
Wat een mierennest hier! Vergelijkbaar met Saigon alleen houden de scooters hier totaal geen rekening met de toerist. Ze slalommen niet om je heen maar rijden je gewoon van je sokken als je niet uitkijkt. Uitkijken dus hier!
De verkopers gaan hier ook wat 'brutaler' te werk en laten je niet zo snel met rust als in andere plaatsen. Even wennen dus.
Op naar de nachttrein richting Sapa. Daar hebben we ongelooflijk veel zin want de tweedaagse trekking is in zicht!!! Yeah, wish me luck.

Kelly