Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoi An image

Van Hué naar Hoi An.

Hoi An
Vietnam
Janhermens

Van Hué naar Hoi An.

Toen we gisteravond terug kwamen op onze kamer, stond ons weer een verrassing te verwachten: een echte 'birthday cake', een dikke, vette chocolade taart dus! Christien één stukje en ik de rest. Heerlijk!

Na het ontbijt vanmorgen werden we door het hele personeel en de leerlingen bedankt en uitgewuifd: we waren goeie proefkonijnen geweest!
Ze hadden erg van ons genoten!

Om 8 uur vertrokken we weer met de auto naar Da Nang en Hoi An. De bergpas, Hai Van Pass, was erg interessant, vooral ook omdat er nog Franse en Amerikaanse bunkers waren. Het uitzicht was bijzonder en we stonden zó hoog dat Christien ter plekke misselijk werd!?!
We zitten nu in het Hoi An Hotel, wederom een erg luxe hotel, wel erg groot. Het verschil met de vorige is eigenlijk alleen dat de handdoeken iets dunner zijn en de spiegel iets kleiner! Voor wie meer wil zien: www.hoiantourist.com.
In dit hotel heet een van de meisjes Tuyet, wat betekent 'witte sneeuw'. Je ziet al dat ze geen sneeuw kennen en dus ook niet weten dat die altijd wit is!

In de oude kern van Hoi An liggen prachtige huisjes, we hebben er heerlijk gewandeld. Het is er verboden voor auto's! Er liepen wél mannen in pyama! In de tijd van de zeilboten lieten de Chinezen en de Japanners zich met de wind meevoeren naar het westen. Ze strandden dan hier aan de kust en konden pas een half jaar later weer terug als de wind zich gedraaid had. Ze verbleven dus tijdelijk in Hoi An en bouwden eenvoudige kleine huisjes. Viëtnam heeft toch wel een prachtige geschiedenis met heel aparte verhalen! Alle verschillende etnische groepen leven hier vredig naast en met elkaar.
Vanmorgen was het vreselijk warm, vanmiddag na 3 uur winderig en dus heerlijk!

Toen we vanmiddag aan de lunch zaten, zagen we een kat waarbij je meteen dacht 'muizen zijn zelfs groter'! Huisdieren worden hier in ieder geval vertroeteld, vooral honden van het soort pluizebal.
Christien had er bijna eentje stiekum meegenomen!

Christien heeft vanmiddag rondgelopen in het Viëtnamese pakje, het stond best! Met haar konische hoed was ze een prachtig plaatje!
Lieve groetjes, Jan en Christien